Заешкото сърце от Банкя така трепна, че е на път да се пръсне

Здравейте, гадове! Повишиха ви, а? Вече не сте матрял! Щото Заешкото сърце от Банкя така трепна, че е на път да се пръсне. Заговор прозря Бойко Борисов за свалянето му от власт. Само остана да каже, че Ахмед Доган го е поръчал. Не си ли спомняте? Същия цирк ни го разиграва и преди пет години. И тогаз връхлиташе от екраните – ядосан, гневен, сърдит, целият свят му беше крив. И казваше, че искали да го ликвидират. А цялата държава трябваше да трепери какво ще Му се случи.
Той така наелектризира ситуацията и когато лъсна историята с „Ало, Ваньо!“. Пак се пенеше, пак крещеше, че не било така, а иначе. После призна как е било. Прокуратурата нали разследва… Ама не съдържанието на записа, а това кой го е правил.
И сега фортификациите са същите. Интуиция и мутренско адаптиране. ДАНС, манс, цацаратура… Голям праз, че ще проверяват. Какво и кого ще проверяват? Някакви флуидни гадове, които са нарушили комфорта на Заешкото сърце. И ювелирността на акцията му.
Не знам дали гадовете ще бъдат разнищени фигуративно и буквално, но нас ни попиля. Голям резил. Толкова го е шубе, че и ролята на спасител на държавата не може да изиграе.
Дискомфортно му било, а? Че нас като не ни бръсне за хора от сутрин до вечер, комфортно ли ни е? И никой, ама никой не ни пише „писма за комфорт“. Нищо, че били без значение. Колко му разбира шлиферът. То и на Него не му пишат, ама к’ва банкова романтика се лее от устатата му. А-ха да каже, че и любовни писма му пращат чехите. Дето вече ги изкара московци. За да ни хвърли в оркестъра и да спре самоклатенето си.
А мъжът, дето хванал жена си на калъп със съседа, вика: „Не е това, което си мислите!“ И Борисов тъй: не е това, дето говорите. А какво е? Не му стиска да каже, а и го крият като резервен бушон.
То цялата инсталация гръмна, те бушона кътат. И не е смешно, че „ошфорки“ и „писма на комфорта“ вече десет години ни управляват.

Ина Михайлова

Свързано изображение

http://duma.bg

loading...