ЗАКОНИТЕ СЕ ПРИЛАГАТ САМО ЗА НЕУДОБНИТЕ

Утре ще има заседание на Софийски градски съд по искането на Гешефтурата за заличаване на политическа партия „Възраждане“. Както всички знаете, аз не съм член на тази партия, но съм юрист и виждам как се прилагат законите – избирателно, с оглед субекта. Виждам как прокуратурата си затваря широко очите, когато трябва да се отговори на въпроса защо управляващата партия се спонсорира от чужди фондации, които са помогнали и за учредяването й. Виждам как прокуратурата си затваря очите и не прилага закона в цялата му строгост, когато едни други обединени идиоти продават българското гражданство и дори въпросът се замете под килима.

Това е възмутително и окончателно доказателство, че правова държава нямаме. И няма как да се запитам прокуратурата сливи ли е имала в устата преди години при учредяването на „Възраждане“? Защото все пак прокурор участва в съдебното заседание и дава мнение за законосъобразност. И даже проверява списъците преди това? Защо когато започнаха да стават неудобни, тогава решихте да ги проверявате? Защо не проверите другите 300 партии в България как са учредени и отговарят ли на изискванията на закона? Нещо ми е странно…и оставам с впечатлението за политическа поръчка. С този ход на прокуратурата всяка една партия, която се опита да се противопостави на управляващата хунта, може да попадне в графата „заличени“. Няма партия – няма проблем, нали, Гешев?!?

Законът трябва да важи за всички! И за управляващи, и за опозиция, и за противниците на властта! Защото там, където няма правосъдие и равенство пред закона, няма държава, а диктатура на престъпността.

Затова утре аз ще бъда в 9.00 часа пред Съдебната палата в София, за да подкрепя възрожденци. Заради правото и справедливостта. И защото не искам да живея в държава, в която мутрите използват закона като бухалка!

Елена Гунчева