ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НАПУК

Правната комисия на Народното събрание преди малко реши да отпадне текстът за спекулата от Закона за мерките при извънредното положение. Не с някакви смислени мотиви, а защото БСП го е предложила и заради усещането, че по този начин ще си го „върнат“ на Президента.

А вече цените неконтролируемо се покачват и то на основни хранителни стоки. Не само в големите вериги, но и в кварталните магазинчета и на пазарите. А хората с в къщи без доходи. Дори тези, които все още работят, в един момент ще изпитат затруднения. Никой не знае какво ще се случи, но е сигурно, че цените ще продължават нагоре. И това в най-бедната държава на Европейския съюз. Много по-проспериращи държави, където хората живеят спокойно и са обезпечени, създадоха икономически мерки, с които да позволят всички да оцелеят икономически.

В България всичко се прави напук. Некадърното гербаво законодателство е откровено вредно не само по време на криза. Сега отпада и наказанието за спекула. Тях не ги мисля, държавната трапеза винаги е пълна. Но трапезата на тези, останали без работа и имащи само сметки и разходи?

Не се мисли. Това е изводът. Създават се закони напук на някого. И най-вече – НАПУК НА БЪЛГАРИТЕ!

Елена Гунчева

loading...