Заляха Кирил Петков и Асен Василев с обвинения

За момента от ПП няма никаква реакция

Бившият икономически министър от ГЕРБ Делян Добрев даде брифинг, по време на който заля Асен Василев и Кирил Петков с куп обвинения.

На този етап от ПП не са коментирали изказването на Добрев.

По време на брифинга той разкри:
„За последните 3 месеца сме купили газ за около 630 милиона евро, по 30% са около 200 милиона евро са прибрали посредниците. Добре ли е за нулево толерантните към корупцията.
За тези, дето щели да правят антикорупционно мнозинство. Тези с антикорупционното мнозинство купуват газ от посредници“, сметна Добрев.

Бившият народен представител показа и фактури от различните посредници при покупка на газ в България.

„Знаете ли какво стана с двата танкера. Продадоха ги в Гърция и в Турция, продадоха ги тези танкери и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ“, категоричен бе той.

„В България не е пристигнала и една молекула американски газ. За да пристигне, той трябва да пристигне в посока от Гърция към България. Физически този газ, който се разтоварва в Гърция или Турция, трябва да влезе от Гърция в България. Ние сме нямали обърнат поток. Потокът винаги е бил от България към Гърция. Как да влезе, ако реката тече надолу, как да влезе газ нагоре по същата тази река“, недоумява Добрев.

„Не знам дали сте забелязали, но колкото повече един човек говори за корупция, толкова по-съмнително изглежда. Хората, които най-много говореха за корупция и не спират да говорят за корупция, във всяко тяхно изречение има думата корупция, са тези с най-големите сделки. Ето ви ги, за 3 месеца 200 милиона от газа“, заключи той.
Източник: standartnews.com