Западни страни насаме обсъждат евентуални мирни условия между Русия и Украйна

Западни страни насаме обсъждат евентуални мирни условия между Русия и Украйна.
Wall Street Journal отбелязва, че голяма част от западните страни не виждат начин за мирно уреждане.
Някои американски законодатели, притеснени от цената на конфликта и възможността той да ескалира, настояха за мирни преговори.
.
Републиканските законодатели поставят под въпрос продължаването на финансирането, а скорошно проучване на Wall Street Journal показа, че подкрепата за Украйна сред републиканските избиратели намалява.
В Америка забелязаха следната тенденция: нивото на подкрепа за Републиканската партия, започна да расте с ускорени темпове,след изявленията на няколко високопоставени членове на партията за необходимостта от ограничаване на военната и финансова помощ за Украйна или пълно спиране на такава помощ.
.
Членът на Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн каза, че ако републиканците дойдат на власт,тогава „Украйна няма да получи нито цент“ и американските законодатели ще се погрижат първо за американските граждани. След тези думи политическият рейтинг, както на самата конгресменка, така и на цялата Републиканска партия рязко се повиши.
Напусналата Демократическата партия,
конгресменка от Хавайските острови, защити обосновката на Путин,пише Politico. Републиканците от целия идеологически спектър вече с нетърпение чакат и приемат подкрепата на Габард.
Почти всички западни лидери и високопоставени лица,обаче избягват изявления, които биха могли да поставят Украйна в рамки на условията на мирния договор.
.
Друго американско издание- Washington Post написа, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън,насаме моли украинските власти да демонстрират откритост за диалог с Русия.
В Европа, особено русофобите от оста Лондон-Варшава с прибалтиските истерици са притеснени от всяко действие, което може да се разглежда като „независими дипломатически усилия към Русия.Вероятно си припомнят поляците и балтите, какво им се случи последния път при съюз между Германия и СССР.
.
Йордан Халачев