ЗАПИСКИ ОТ МАЙ@@@НИКА

Интересно как матриЯлът замени вожда от зайчарника с вожда от мау@@@@ника. Видима разлика почти няма, нито в начина на водене на интервюто, нито в обстановката, нито дори в политиката. Същият пренебрежително-гаменско отношение към другите политици, дълбоко убеждение, че е центърът на вселената и всичко останало, а хората са плебс, роден да ги обслужва.

Такова политическо харакири отдавна не бях виждала. Опитвам се да осмисля как може нормален човек да го даде и да очаква да остане в политиката и нямам обяснение. Може би едното е, че Трифонов е толкова болен, че му е все тая какво ще стане. Другото е, че трябва да приключи неуспешният политически проект. Хубавото е, че матриЯлът видя за какво става дума – ваксинация, въвеждане на еврото, вярност към Козяк и ЕС, продължаване на политиката на Борисов, заедно със същата арогантност и пренебрежение към народа.

Също е хубаво, че видяхме как новите гурута на политиката – КП и АВ, се самопредлагат и поставят ултиматуми за какви министри точно да се пожертват. Ще ми бъде безкрайно интересно да чуя и тяхната версия. Всъщност днес Трифонов открехна малко завесата на мръсната помийна яма, наречена политика и договорките, които текат в нея.

Проблемът е, че в момента сме в политическа криза, която е толкова тежка, че може тотално да ни съсипе. Защото хората започнаха много бързо да губят илюзиите си в новите спасители и да стигат до извода „Всички са маскари!“. Което води до отказ от гласуване и до това дълбоката държава и кукловодите да си определят следващите политици, които ще ни/ги представляват и управляват.

Всъщност подобен Гордиев възел се разсича само по един начин, известен в историята. И този момент наближава със страшна сила…..

Елена Гунчева