Започнаха масови протести в страната, блокирани са пътища (видео и снимки)

Цяла България се вдигна срещу управлението. В социалните мрежи гъмжи от снимки и клипове на недоволството във всички големи градове, в които се провеждат протести. На места се съобщава за полицейски акции с връчване на стари фишове и записване на номера на автомобили. Граждани блокират основни пътни артерии в градовете и извън тях в знак на протест.

Протестиращи от Ботевград затвориха пътя при Врачеш, с което се присъединяват към протестите в големите градове в страната. Хората искат оставка на правителството.

Вече час и половина пътят е затворен. На мястото на протеста има три полицейски коли. Хората отказват да освободят пътя, съобщава botevgrad.com.

Блокиран е участък от 15 км от стария път на Витиня. Хората искат оставката на правителството.

.
Стотици варненци излязоха на протест в подкрепа на националния, съобщава Дарик. Те се събраха пред сградата на общината, където развяха трибагреници. Недоволните се обявиха срещу високите цени на горивата и промените за данък „Гражданска отговорност“, в подкрепа на майките на деца с увреждания, а някои поискаха оставката на цялото правителство.  Със скандирания „Оставка“ част от протестиращите блокираха кръстовището пред сградата на местната администрация, а други се насочиха към Катедралата и Аспаруховия мост в шествие. Заради затварянето на движението се образуваха задръствания, но напрежение сред шофьорите няма.

.

Събралите се около 200 души във Варна изразиха недоволство и от предвидените промени в застраховането и данъчното облагане на колите. Протестиращите подкрепиха протеста на майките на деца с увреждания, съобщава БГНЕС.

.

Стотици протестиращи излязоха с автомобилите си по улиците на Казанлък, предаде БГНЕС. Освен срещу високите цени на горивата, гражданите изказаха своето недоволство и срещу очакваните високи цени на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Казанлъчани заплашиха, че ако исканията им не бъдат чути, ще продължат с протестите.

.

Протестиращите от Благоевград и региона затвориха в 13.10 часа главен път Е-79 с жива верига, предаде кореспондентът на БГНЕС.

В Благоевград 200 коли блокират с шествие пътя за Гърция. Там също има мотористи. В проявата се включиха и хора от Дупница и Гоце Делчев. В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък..

Протестиращи блокираха и пътя Казанлък – Стара Загора, информира БГНЕС.

В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи. Кадри от протеста в Пловдив

С масирани полицейски проверки на шофьорите започна протеста в Бургас, съобщава бТВ. Полицаите записват лични данни на участниците и връчват стари фишове.

Кадри от протеста в Бургас

В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по- ниски цени на горивата и по-високи доходи. Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града.

В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.

Над 100 автомобила шестваха протестно днес по няколко централни артерии на Силистра. Нов митинг-протест е предвиден и за началото на следващата седмица, този път пред сградата на областния управител

бТВ съобщава още, че над 1000 души са излязли на протеста в Шумен. Множеството се събра пред спортната зала в Шумен, блокираха основни улици и булеварди, след което протестът продължи като автомобилно шествие из града. Събралите се заявиха, че ще останат в протестна готовност докато исканията им не бъдат чути. Дарик публикува кадри от блокадата на града..

Недоволните от Перник вече се насочиха към София.

ПРОТЕСТ ПЛОВДИВ!!!!

Публикувахте от Против геноцида на Борисов и всички досега управлявали мафии в Неделя, 11 ноември 2018 г.

http://frognews.bg