ЗАПОЧНА МЕЖДУНАРОДНИЯТ СКАНДАЛ, КАКТО ПРЕДУПРЕДИХ В ЕДИН ОТ ПОСТОВЕТЕ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО МИ

ЗАПОЧНА МЕЖДУНАРОДНИЯТ СКАНДАЛ,
КАКТО ПРЕДУПРЕДИХ В ЕДИН ОТ
ПОСТОВЕТЕ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО МИ
**** Неизвестното за австрийския „научен” подвиг на Пламен Николов
.
В един от постовете си изрично предупредих, че се пече международен скандал.

Така навремето – преди 12 години предупредих, че оставането на „калинката” с фалшива немска диплома Калина Илиева начело на разпределението на едни милиарди субсидии чрез шефското място във фонд „Земеделие“, ще предизвика международен скандал.

Не съм горд сега от себе си, че тогава родих нарицателното „калинки”. Навремето искрено се надявах, че скандалът ще държи влага и спре калинките. Но не…
.
Международният скандал с образованието на Пламен Николов вече е факт, както предупредих преди седмица.
.
Факт е с посветена му статия в австрийския Kleine Zeitung. Той е най-големият регионален вестник в Австрия. Макар че не е национален, е вторият по читаемост в Австрия. Слави се като много сериозен. Собственикът му издава и др. издания, сред които и известното „Ди пресе”.
.
линк към статията за Пламен Николов
https://www.kleinezeitung.at/kaernten/6016873/Unklarheiten-in-Biografie_Hat-designierter-bulgarischer-Premier-in?fbclid=IwAR1pYgCTTIjH9BCsuActTHDZJxWXIQyIGL3YMuzC4iYP0f-xrFiFBCtRDoQ

Ще посоча, че авторът на статията твърди, макар и в частни разговори, а не в публикации, че Пламен Николов въобще не е бил възпитаник на университета – няма дори и един семестър, изкаран там. Опира се на информацията на д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

Аз се опирам и на тамошна информация, и на моята.
.
Защо д-р Ландес и университетът не излизат с публично становище засега?
Обяснявам: това са лични данни и те могат да бъдат предоставени само по искане на нашето Външно съвместно с Прокуратурата. Лични са, защото Пламен Николов все пак се е мернал, макар и за съвсем късо време в този университет, макар че не е бил нито докторант там, както твърдеше, нито е бил студент.
.
ДУБЪЛ, ДУБЪЛ, ДУБЪЛ…
.
***** Едно полезно отклонение (правя го, защото героят в него и сега е основен герберов депутат и дясна ръка на Бойко Борисов в енергетиката. Правя го, защото случаите в немалка степен си приличат)

С такъв подобен казус за първи път се сблъсках преди 9 години (2012), разследвайки фалшивата американска диплома на Делян Добрев, бившият енергиен министър, бившият шеф на енергийната парламентарна комисия (изгоря от двете места под моя натиск), а иначе несменяем депутат на Бойко Борисов.

В деня, когато по телевизионното ми предаване извървя първата ми част от разследването, срещу компютърната база данни на американския университет беше извършена хакерска атака, която успя и почти я заличи. Следствието на ФБР установи, че атаката е била с източник от България.

Университетът ми отговори, че от една страна не дава лични данни, а от друга – и да иска, няма вече как да ги даде: заличени са.

При губернаторите на отделните щати се пазят печатните копия от дипломите. Казусът се оказа не само същия – лични данни, но и по-сложен: за чужди граждани трябва и разрешение от Държавния департамент.
Държавния департамент отказа.
Предполагам, че после са си късали косите от яд.

Защото от моето разследване се разбра, че върлият и гласовит противник на АЕЦ „Белене” всъщност по същото това време консултира нейното изграждане като шеф-диригент на консултантска фирма (Нютон финанс).

И освен това ръководи – изпълнителен директор е на друга компания (в групата Форуком) на единствения осъден у нас под европейски натиск едър контрабандист Тенчо Лилянов (човек на кръга „Монтерей” – генералското ДС движение в БСП).
Дирижирал е Форукома с твърда ръка у нас, на място в България, по същото време, когато уж е изучавал като редовен студент науките в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун, щата Кънектикът, САЩ.

У нас УНСС официално също отказа данни за висшето образование на Делян Добрев, което се оказа в крайна сметка родно.

Затова се наложи да престъпя закона с всички рискове от това – да разбия базата данни на УНСС, както и личната му служебна студентска поща

Разбира се, не го направих тайно като хакер. Извърших го от моя компютър, без да прикривам IP-то му, умишлено оставайки следата от проникването и дори специално се подписах под нея: „Извършителят съм аз – журналистът Григор Лилов и го направих в името на обществения интерес”.

Така установих, че незавършилият в САЩ е завършил у нас в хасковския филиал на УНСС с учудващо ниски оценки. По основния предмет на учебната му дисциплина се е явявал неуспешно 4 пъти (късан) и го е взел едва на 5-ия път. В ТВ ми предаване разказах и доказах всичко това, вкл. и за приятеля му Ерменков в САЩ. Той беше осигурил кариерата му като футболист в тамошния колеж. И Делян Добрев на пожар се заърна у нас, когато това лице беше арестувано (и осъдено) за най-голямата мрежа за наркотици в Ню-Йорк, за куриери на която е използвал менажираните от него футболисти.
(някои стряскащи сензации кога скандалите, които съм изнесъл, накрая стават публични и защо – тук, вкл. за визираното по-нагоре лице.

.
Навремето министър Делян Добрев се сети да не размахва сам пред камерите и така да се опозорява саморъчно с фалшивата си диплома от САЩ в отговор на моите първи разкрития (както направи Пламен Николов). Пред обективите тогава я размаха пресцентърът на министерството, което управляваше.

Дори по това съдя, че деградацията на политиците ни напредва, както и нараства наглостта им към тези, които „ще духат супата”. Защото инстинктът за самосъхранение на тази прослойка вече не заработва.
.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Случаят с Пламен Николов също ще нашумява неприятно международно. Той е отишъл в Австрия, за да работи по докторската си работа.
Отишъл е с австрийска стипендия „Ернст Макс”, за да ползва на място някои източници за брошурата, наречена „дисертация”, която размаха пред ТВ камери.

Понеже тя не му е отпусната нито в качеството му на студент, нито в качеството му на тамошен докторант, размерът й е само 1000 евро и те трябва да се използват в срок от 3 месеца. Иначе се губят.
Това по същество е помощ.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
.
Проблемът е, че така наречената докторска работа „Философия на икономиката, правото и политиката”, заради която е излъгал австрийците, я няма.
Дефакто я няма и българската му дисертация „Философско-антропологична рефлексия върху времето“ .

Само шараните не разбраха, че тя набързо е стъкмена в наши дни, но със задна дата от миналото. Т.е. че е лъжа.
Сега е голяма вероятността ползваните навремето 1000 евро да трябва да се връщат.
Но това е най-малката беля. Разбирате защо!
.
**********
**********
Г-н Слави Трифонов, г-жо Корнелия Нинова,
Всички ние очакваме вие и партиите ви да участвате в управлението на България и създаването на нейната политика.
Самостоятелно!
Не мога да разбера защо това създаване на българската политика в момента се извършва от ФСБ (Федерална служба за сигурност на Руската федерация).

БЕЛЕЖКА: по моя информация двете западни външни министерства, (казах за руските секретни служби и тях на 14 юли), които също се бяха включили в част от логистиката по монтажа на иматакъвнарод-конструкцията, веднага я зарязаха още с първите мои разкрития.

Григор Лилов