Засмърдя и при „началниците“

Най-корумпираната държава в ЕС отново показа, че няма шанс да бъде изместена скоро от челното място, което държи. Далаверата „ЧЕЗ“ вече стигна и при „началниците“, след като австрийският в. „Дер Щандарт“ жигоса от упор властта у нас: Никой не вярва, че официално семейната фирма на Гинка Върбакова купува енергото. Тя просто прикрива сделка на олигарсите, които реално контролират икономиката и политиката в България.
И няма как да е другояче, след като всички подозрения, предупреждения и оценки, които експерти, политици и голямата част от българското общество изговориха през последните седмици, бяха потвърдени отвън. Въпреки лъжите и дезинформациите на ГЕРБ. Вчера не друг, а шефът на надзора на ЧЕЗ Вацлав Пачеш заяви, че лично Борисов и кабинетът му не искат компанията да оперира в България. Изказа и опасения, че „Инерком“ няма пари, за да плати. Призна и за изтеклия документ към българското правителство с информация за банките, които трябвало да осигурят финансиране. А знаем, че такова е невъзможно без як политически тил и гаранции.
В същото време на Гинка й „дръпнаха конците“: вече не искала държавата в сделката. От чие име тогава преговаряше в Прага за включване? Скоро ще разберем

Валентин Георгиев

http://duma.bg