ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

Точно , когато народът е ошашавен , когато е подскрижен от безумни внушения, че коронавирусът ще ни помете. Точно, когато се чудим как да се изхраним и спасим, точно тогава тече кампания : Дайте пари да се ремонтира храм-паметникът Александър Невски! Това е диамантът на нашата църква, а тя нагло протяга ръка да обере оскъдните левчета на вярващите.

Светият Синод пращи от имоти и имане. Владиците живеят като князе: возят се в луксозни аудита и мерцедеси, носят часовници за по 20-30 хиляди лева, живеят в палати…Само на пловдивския митрополит Николай, под натиска на неговия приятел Борисов, направо беше подарен златен имот – Свети Кирик.

Това беше руина в началото на 80-те години на миналия век, съюзът на архитектите вложи над 30 милиона от онези, скъпите, направи хотелска част, ресторант, игрища и това беше дадено на ненаситния владика Николай. За какво му е? Ами да го продаде този имот и да даде парите за Алексъндър Невски. Това няма никога да стане. И на всичко отгоре още миналата година Борисов наля милиони за заплати на поповете.

Ако Б.Б. няма срама – Светият Синод кога ще се изчерви?

Стефан Северин