Зафиров алармира за задаващ се сериозен проблем, ако държавата не се намеси решително

Категоричен е, че са необходими комплексните усилия на всички институции

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров бе категоричен, че ако държавата не се намеси решително, ще бъдем изправени пред сериозен проблем.

„За съжаление, стана практика да се случва подобен инцидент като този с полицаите в Бургас, за да реагира държавата подобаващо. Проблемът не е от вчера или днес. Той е комплексен. Тук става въпрос не само за адекватната охрана на границата, а и за начините на реакция, корупцията в системата, неспособността да се намират виновни за разхищенията на държавни средства“, заяви той в ефира на Euronews Bulgaria.

Според думите му построяването на т.нар. защитно съоръжение на границата се е превърнало в един от най-скъпите инфраструктурни проекти. Той разкри, че само оградата струва над 200 млн. лв.

„Ако първоначалното строителство беше към 200-300 хил. лв. на км., впоследствие цената стигна 1 млн., за да сме свидетели на състоянието, в което е това съоръжение днес и то не способно да спре никакво проникване“, припомни Зафиров.

Зам.- председателят на БСП е категоричен, че без комплексните усилия на всички институции, няма как да бъде намерено адекватно решение на проблема.
„Тук говоря за включване на армията по-решително, говоря и за промяна на законодателството, така че наистина хората, които се занимават с този мръсен бизнес, каналджийството, да получават адекватни наказания за своите действия“, подчерта той.

В заключение посочи, че ако държавата не се намеси решително, рискуваме да бъдем залети от мигрантски поток.
Източник: blitz.bg