ЗАЩО АРЕСТУВАХА МИНИСТЪР ДИМОВ? *** Не е заради кризата в Перник

ЗАЩО АРЕСТУВАХА МИНИСТЪР ДИМОВ?
*** Не е заради кризата в Перник – мотивът е различен от документацията и изявленията
.
1.
На 13 декември Районната прокуратура в Перник е заключила, че министрите на околната среда Нено Димов и на регионалното развитие Петя Аврамова са отговорни и виновни за водната криза.
Цитат от прокуратурата и нейното постановление:
„са нанесли щети и вреди за човешкото здраве, като не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник”.
Започва да се подготвя обвинение, като материалите са изпратени на Специализираната прокуратура. И „изненада“ – министрите отпадат от посочените отговорни за случилото се лица.
.
2.
На 24 декември, а и по-рано премиерът защити министрите си, не поиска оставката им и заяви, че няма да я иска.
.
3.
На 27 декември, след взимане на делата по водната криза в Перник на отчет от Главния прокурор Прокуратурата на Република България съобщи следното:
.
„Образувани са досъдебни производства в Специализираната прокуратура (СП) и в Окръжна прокуратура – Перник.
* Разследването, наблюдавано от прокурор от СП, се води срещу длъжностни лица от общинската и областната администрация за това, че в периода 2017 – ноември 2019 г. не са положили достатъчно грижи, съответно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в Община Перник, и за стопанисването на водния ресурс в яз. Студена. От това са настъпили значителни вредни последици. Разследването се води по чл. 219, ал.1 от НК (за безстопанственост).
* В ОП – Перник се води досъдебно производство за действия или бездействия на длъжностни лица от „ВиК – Перник“ ООД по чл. 219, ал. 1 от НК (за безстопанственост).
.
Както виждате, никакви министри и тяхна отговорност няма в тези действия на различните прокуратури
.
4.
На 9 януари арестуваха министър Нено Димов и го задържаха за 24 часа!
.
КАКВО СЕ ПРОМЕНИ ЗА НЯКОЛКО ДНИ? И ЗАЩО?
.
Намеси се ЕС и др. наши партньори.
Намесиха не заради водата на Перник, както мислите.
Намесиха се заради боклука, търгуван от италианската мафия „Н,Драгета“, доставян и изгарян у нас и предоставиха данни за връзките на родни фигури с нея.
След моя пост този международен скандал се превърна и и в роден скандал (виж поста от 11 декември https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/256179595060299)
.
Затова е арестуван само министър Нено Димов – министъра на околната среда и никакви др. високопоставени сановници, отговорни за кризата с водата.
Затова се случи и съвсем немислимото у нас – задържане за 24 часа на министъра, сякаш е много, ама много опасен престъпник и мафиот.
.
Но „Н,Драгета“ е световна мафия и най-силната в момента на планетата.
И капката на търпението на партньорите ни от Запад най-сетне преля.
Преля след като Гинка Върбакова, която за малко не приватизира ЧЕЗ, се оказа според моите разследвания също част от тази могъща световна криминална мрежа.
.
Аз тогава в края на поредицата постове с разследването публично запитах Бойко Борисов дали „Н, Драгета“ е стъпила и в неговия премиерски кабинет, след като вече е стъпила в кабинетите на някои негови министри.
,
Сега отново крият истината, както при случая с Гинчето и ЧЕЗ.
Това е България!
И наивната ни вяра в мафиите, които скрито я дирижират – родни и чуждестранни!

Григор Лилов

loading...