Защо бе, драги айдуци, не се задоволихте с краденето на милиони, ами отсякохте и дърветата, вашата мама шибана, а?

Емил Попов:

Площад „Славейков“ е 165м./30 м., тоест, около 5000 кв. метра. При строителна стойност на ремонта 45 милиона, квадратният метър излиза 9000 лв.

Павлина Делчева – Вежинова:

Притеснявах се за ремонта на площад „Славейков“, но не очаквах колко ще го оголят. Жалко, че нямам снимка отвисоко преди началото му, за да мога да преброя колко дървета са отсекли.

Но най-ме боли за двете големи, които правеха сянката в края на площада до улица „Раковски“.

За съжаление паметта на апарата ми свърши точно преди да заснема празните им места – едното вече е покрито с чакъл, а върху другото са поставени тоалетна и фургони. Какво им пречеха точно тези дървета, освен че трябва да направят някоя и друга маневра, като влизат с тежките си машини. Не бяха млади наистина, но в тях имаше още много живот. Предполагам, че са садени в края на 70-те или началото на 80-те години.

Нали съм ви разказвала за врабчетата от площада? Как обикнаха „Славейков“, как цвъртяха в клоните и отлитаха на огромни ята, как кръжаха и пак се завръщаха, как цвъкаха върху разхождащите се минувачи и как общината реши проблема – накачулиха електрически крушки по клоните и ту ги пускаха, ту ги спираха; как след време на врабците им писна този панаир и отлетяха в неизвестна посока, но и дърветата изсъхнаха. Тогава посадиха тези. А сега ги отсекоха.

Вече премахват част от пазара до градинката „Седмочисленици“. Отсега ще снимам, за да мога после да сравнявам. Най ме е страх за дърветата от дясната страна, тези пред аптеката – толкова са красиви. И са единствената сянка.

Господи, знам, че забавяш, но моля те – не забравяй. Много ти се събра у нас, ама поне накажи тези, които посягат на това, което ти си сътворил… или поне на дърветата!

ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВПлощад „Славейков“ през 1977 година. Това са дърветата с врабчетата, за които ви разказах.

Чап Чапразов:

Защо бе, драги айдуци, не се задоволихте с краденето на милиони, ами отсякохте и дърветата, вашата мама шибана, а?

Виктория Тинтерова:

Кръгли идиоти! 45 млн! Бе, усвоителите, да бяхте построили 3 детски градини за тия пари…. Къв е тоя площад? Колко излиза на кв.м.? Със старинен мрамор от Карара ли ще го постилате?! Не знам какво заслужават вече. Че и дърветата изсекли…. Страшни безобразия се сипят отвсякъде. то не се търпи вече.

http://afera.bgПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ

loading...