Защо БСП ще задържи мандата поне до петък?

Очакванията са, че по-късно през днешния ден председателят на левицата Корнелия Нинова ще хвърли повече светлина по въпроса

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе категорична, че ако не успеят да сформират кабинет, няма да бавят мандата и ще го върнат по най-бързия начин.

Оказва се обаче, че БСП ще задържи третия проучвателен мандат проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание поне до петък.

Това стана ясно от изявлението на Георги Свиленски, който взе участие на Изпълнителното бюро днес.

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ обяви, че на заседанието е взето решение да бъдат предложени два варианта пред Национален съвет на партията.
Едва след гласуването във вторник ще стане ясно и крайното решение на левицата.

„Изпълнителното бюро на БСП в момента заседава. Утре ще предложим на Националния съвет два варианта за действие, които са в съответствие с Конституцията и ще бъдат с хоризонт петък. Тогава и двата варианта ще бъдат обсъдени“, каза Свиленски.

При все, че журналистите настояваха да научат какво съдържат двата варианта споменати от него, той категорично отказа да поясни.
Очакванията са, че по-късно през днешния ден председателят на левицата Корнелия Нинова ще хвърли повече светлина по въпроса.
Източник: dir.bg