Защо Валери Симеонов е стиснал здраво властта и няма да я пусне?

Месеци наред граждани, неправителствени организации, браншови съюзи и политически формации искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Защо обаче Симеонов е стиснал здраво властта и няма да я пусне? Отговорът няма да намерите в декларациите му за публичност на имуществото, защото в тях няма да намерите информация как нараства благосъстоянието на фирмите собственост на Симеонов. Откакто Симеонов е част от управляващото мнозинство се случват и интересните изменения в състоянието на фирмите му, вероятно това е само малка случайност. Нека сега проследим със снимков материал някои от тези интересни изменения.

Това е вече бившия офис на телевизия СКАТ до бл.39 на бургаския ж.к. „Зорница“. През далечната 2008 г. когато вицето Валери Симеонов е председател на бургаския общински съвет и отново управлява с ГЕРБ общината продава 555 кв. м. съсобствен имот. Мотивите на Симеонов тогава са, че иска да построи модерен телевизионен офис. Много от тогавашните общински съветници са против тази сделка с общински имот, като заявяват, че няма да се строи никакъв телевизионен офис, а ще бъде построена жилищна сграда, с цел реализирането на огромни печалби от продажбата и.

Повече от осем години с този имот не се случва нищо, до пролетта на тази година когато с бурни темпове започва строителството на жилищна сграда, наименувана резиденция „Зорница“. Чисто съвпадение е, че днес Симеонов е вицепремиер. Уви онези общински съветници се оказват прави, но кой може да предположи, че телевизията и нейния собственик Симеонов, които през годините се изявяват като най-големите противници на презастрояването на Бургас ще направят точно това?

През 2016 г. фирма на Симеонов открива и друг свой грандиозен обект- мотел „Козия рог“. Ситуацията е сходна. Закупения преди много години мотел в гр. Малко Търново очаква своето възкресение и то започва по странно съвпадение със строежа на великата ограда по българо-турската граница.

През 2016 г. обектът е открит. Още по-голямо съвпадение е, че веднага в него се настаняват граничните полицаи. Това изобщо няма връзка с факта, че именно Симеонов е двигателя за изграждането на оградата и, че същия е народен представител в 43-то Народно събрание. Как човек да си помисли, че този виден патриот може да се възползва от властта си?

Това обаче е само  част от повишеното състояние на фирмите на Симеонов. Нека не пропускаме и факта, че в тях е налята сумата от над милион и половина лева от партийната субсидия на НФСБ. Вероятно чрез тази субсидия фирмата „СКАТ ТВ-ООД“ е успяла да построи и въведе в експлоатация на 02.09.2015 г. „Басейн и игрище“ до хотела си „Панорама“.

Чиста случайност е , че Валери Симеонов е народен представител. Още по-случайно е, че в същия период фирмата на Симеонов получава и разрешение за ползване на построен СПА Център. Местните жители разказва, че чест гост на обекта е не някой друг а председателя на парламентарната група на ГЕРБ – Цветан Цветанов.

В друг наш материал ще ви запознаем как достига водата до хотела и басейна собственост на фирмата на Валери Симеонов. Този разказ наистина ще бъде много интересен и изпъстрен със среднощно строителство. Сега вие драги читатели си отговорете защо Валери Симеонов е стиснал здраво властта и няма да я пусне?

Резултат с изображение за Валери Симеонов

http://bnews.bg