Защо ГДБОП погна Ивайло Мирчев?

Според запознати той е останал при антимафиотите половин час

Антимафиотите от ГДБОП погнаха народния представител от „Демократична България“ (ДБ) Ивайло Мирчев.

Причината за това той да влезе в полезрението на ГДБОП, са думите му, гласящи, че половината от службите са под влиянието на Русия, отбелязва Би Ти Ви.

Запознати издават, че Ивайло Мирчев е останал в ГДБОП в продължение на 30 минути.
Той обясни, че е донесъл на антимафиотите доклад на центъра за стратегически изследвания за руското влияние в Източна Европа и в България.

„В този доклад има данни, че част от службите не работят за интересите ни. В случая това (службите) са държавна агенция разузнаване и военно разузнаване. Които не напълно, а частично не съм убеден, че защитават напълно българския национален интерес“, заяви Мирчев.

Междувременно вчера проф. Татяна Дронзина направи коментар по горещата тема дали определени проруски кръгове оказват негативно влияние върху страната ни.
Тя е категорична, че е по-правилно да се говори за путинофилски кръгове, а не за проруски партии.

„Най-големи русофилски, по-скоро путинофилски кръгове има във всички големи партии, във всички без изключение парламентарно представени партии“, разкри тя. Според нея основната опасност произтича от тяхната непоследователна политика по отношение на Русия и на решенията, които се вземат в рамките на Евросъюза.
Източник: blitz.bg