Защо Гълъб Донев събра министри и областни управители?

Фокусът падна върху предстоящите избори и дървата за огрев

Сред основните теми, които служебният премиер Гълъб Донев постави на вниманието на участниците в работната среща, състояла се днес в резиденция „Бояна“, бяха провеждането на честни и свободни избори.

Премиерът, министри от служебния кабинет и областни управители обсъдиха действията на правителството по подготовката на изборите, като акцент беше поставен върху превантивните мерки за противодействие на контролирания и купения вот.
Мерките за гарантиране сигурността на машините за гласуване също бяха изтъкнати.

От правителствената пресслужба посочиха, че целта е с реални действия да бъдат разсеяни всякакви съмнения в обществото, че вотът може да бъде манипулиран.
Премиерът постави акцент върху значението на цялостната координация между изпълнителната власт и териториалните й органи в лицето на областните управители.

Той добави, че се работи целенасочено по темата за постигане на напредък, „защото по-добрата координация ще подобри и качеството на живот на българските граждани“.
Като пример за добро взаимодействие Гълъб Донев посочи действията по преодоляването на последиците от бедствието в Карловско.

„Когато работим организирано и в синхрон, можем да се справим и с големи беди“, отбеляза министър-председателят и открои усилията на институциите и гражданската активност, посочи той.

Сред останалите обсъдени теми бяха и дървата за огрев. От страна на правителството бе заявено категоричното намерение да има пълна прозрачност по проблема, както и безкомпромисност по отношение на злоупотреби. Работи се също по подготовката на законодателни предложения, които да запълнят дефицити в нормативната уредба и които да бъдат предложени на вниманието на следващия редовен кабинет.
Източник: standartnews.com