Защо ДАНС влезе в „Кинтекс“?

Михайлов е категоричен, че тази проверка ще изгори само „бушоните“

При все, че до момента от ДАНС все още не са потвърдили, че са влезли в „Кинтекс“, те не отрекоха категорично новината.

Заявиха обаче, че няма да коментират.
Източници на Националната телевизия издават, че ще се правят проверки на плащанията на дружеството във валута. Ще се проверят и данните за преводи към офшорки и банкови сметки в Близкия и Средния Изток.

От Софийска градска прокуратура също нито отрекоха, нито потвърдиха информацията а проверка в „Кинтекс“.

Александър Михайлов, който е бивш шеф на оръжейното дружество също писа за проверката в профила си в социалната мрежа Фейсбук.
„Преди минути ДАНС влязоха в Кинтекс. Изземват се документи и информация за плащанията на дружеството във валута“, отбелязва Михайлов.

Освен това разкрива, че ДАНС е влязла в „Кинтекс“ часове, след като самият той е разкрил в телевизионен ефир „схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни“.

Според твърденията само от началото на настоящата седмица са платени повече от 800 хиляди лева на офшорна фирма в Дубай, която е фалшив посредник.

„Аз бях уволнен преди 3 месеца, защото отказах да участвам в тези схеми. Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в „Кинтекс“, които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети. Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова. Това е наследството от управлението на председателя на БСП“, пише още Александър Михайлов.
Източник: novini.bg