Защо е опасно един министър да мисли на 30% от капацитета си

Защо е опасно един министър да мисли на 30% от капацитета си, заради карантината, ако той по принцип през другото време мисли на не повече от 10%:

Както знаете, сега пускат открити зали (летни театри) с 30% от капацитета им. Колегите, стоели 2 месеца без работа, започват продажби веднага отрано за месец юли – всеки, работел на открита лятна сцена знае, че подобна организация отнема време, ако искаш да имаш пълен салон, пък бил той и на 30%.
И спазвайки всички изисквания на беловласия икономист (по несгода здравен министър) се започва продажбата: като на един продаден билет остават две свободни седалки и после пак билет – така едно семейство, което иначе ежедневно е на по-малко от метър, сега в театъра ще е през 2 седалки. Значи един летен театър с 1500 места примерно, ще трябва сега да продадат 450 места през средно две седалки и през ред (странно в самолетите, гледам, не е така). И да речем се заемат първите 7-8 реда.
Тук идва моментът, в който се казва, че през юли, ако всичко върви наред, ще разрешат и 50% пълняемост на залите.
Е, сега ми е питането: как ще почнат да пълнят останалите 70% до 50% от общия капацитет. За да стана още по-ясен: веднъж са продадени 450 места, останалите 300 къде ще ги поставят, като се има предвид, че колкото по-назад се отива, толкова по-евтини стават билетите, заради отдалечеността от сцената. И идва най-големия парадокс – на предните места ще е рехаво, а на задните ще е по-гъсто – няма да е през две седалки, а през една, да речем. Тоест, хем ти дават възможност да се стигне до по-голяма пълняемост, хем на по-ниска цена?!
Та, беловласият министър и някой от съветниците му, биха ли ми нарисували схемата с местата в една зала, че ми стана интересно, но и да излезе сметката.

И не на последно място е добре да се знае, че ние, артистите, винаги играем на 100%.

Мариан Бачев

loading...