ЗАЩО И КАК ТАКА ДЕПУТАТЪТ ПЕЕВСКИ НЕ ХОДИ НА РАБОТА?

В традиционните дни на традиционните равносметки и баланси ми напира един банален и досаден въпрос:
ЗАЩО И КАК ТАКА ДЕПУТАТЪТ ПЕЕВСКИ
НЕ ХОДИ НА РАБОТА?
Ясно е, че тая „практика“ беше създадена от сега почтения председател на етническата партия ДПС Ахмед Доган, който, когато се появеше в парламента, това се смяташе за нещо извънредно и забележително. Дори някои медии си позволяваха макар и вяло да задават неудобния въпрос за трудовата дисциплина на депутата, който дръзко неглижираше ангажиментите си на гражданин и народен представител в събранието на една парламентарна република.
Вероятно и Доган, и Пеевски са плащали и плащат някакви глоби, регламентирани от правилника за работа на Народното събрание. Но това не дава отговор на въпроса как така и защо Пеевски, по примера на Доган, не стъпва на работното си място? Какво би станало с парламентаризма и конституцията, ако още 20, 30 или 150 депутати решат да последват тоя „пример“?
Очевидно, механизмите за контрол на работата на събранието са твърде немощни и не работят, бетонирани от нефелния ни изборен кодекс. Разбира се, със или без гласа на Пеевски „законотворчеството“, конструирано най-често под масата и зад кулисите, безпроблемно продължава. Но едва ли в друга държава, която се има за цивилизована, има депутати, които презират в такава степен, че да не ходят на работа. Любопито ми е дали ще се намери и един от тия 25 хил. евробюрократи, които така трепетно очакваме да ни гостуват по време на председателството ни на ЕС, ще попита на глас
ЗАЩО ПЕЕВСКИ НЕ ПОСЕЩАВА РАБОТНОТО СИ МЯСТО? И КАКЪВ ОТГОВОР БИ ПОЛУЧИЛ?
А малодушното и апатично мълчание по тоя въпрос е направо убийствено…
Любо КОЛЬОВСКИ

Снимка на Любомир Кольовски.

loading...