ЗАЩО И КОМУ БЕШЕ НУЖЕН ТОЯ ПАНАИР? 200 ЧОВЕКА В БОЛНИЦА, 35 НА ОБДИШВАНЕ – КАКЪВ ПИК, КАКВО ПЛАТО, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!

Приятели, поправете ме, ако греша – Нашият пръв партиен и държавен ръководител, Божията ръка за България, не ни ли убеждаваше, че „бием пика с чук, да стане плато“ и целта на тая цялата работа е, да има свободен болничен капацитет за критичните случаи на ковид-19.

Всеки ден ни плашеха с Италия и болните им по коридорите и мъртвите им, които ги събират фадроми и ги копаят в масови гробове / това в Щатите, което се оказа и лъжа, естествено/.

Тогава след хиляди мъки, военният щаб изплю цифрата от 2000 легла за апаратна вентилация / което отново е една лъжа, но не там е въпроса/. Точно тогава се наляха дарения в милиони левове, за да издържи крехката ни ситема на общественото здраве, за вентилатори, легла, милиони тестове се обещаваха, цели заводи започнаха да произвеждат никому непотребна за момента продукция, правеха се инфантилни клипчета, ръкопляскания, изобщо цялата феерия на площадната самодейност влезе в играта и се завъртя по медиите без прекъсване, та до днес.

Тимур и неговата команда превзеха МС и заиграха един лош постсъветски цирк.

Не, че преди това правеха нещо друго, не разбира се.

Та, въпросът ми е – Защо и кому беше нужен тоя панаир?

Сега, един месец по- късно, когато имаме 200 човека в болница, а от тях около 35 на обдишване, какъв пик, какво плато, какви пет лева, дмс Пирогов и т.н.

Ясно е, че сме далеч от невижданата ярост на вируса, която продължава да се защитава с невиждана глупост от военният лекар, Борисов и МС, изпускайки мега важни теми, като „Как приемаме туристи? Как пътуваме да работим в Европа? Кога ще отворят консулските служби? Какво се случва с градския туризъм, който умря безвъзвратно? и много социално икономически въпроси оставени на произвола и арогантността на безскрупулните и безхаберни министри.

Какво правим, приятели, ясно е, че тези не могат да продължат и са се оплели в като патета в кълчища от собствената си посредственост и корупционна омерта?

Георги Дренчев

afera.bg

loading...