Защо лъжете, г-жо Фандъкова?

Защо лъжете, г-жо Фандъкова?
Кметът на Столична община обяви, че единственият инфраструктурен обект, който ще бъде спрян с актуализацията на бюджета на София е в район „Овча купел“.
❗️Като кмет на района заявявам, че това не отговаря на истината. Никога и по никакъв начин нито аз, нито членове на администрацията ми сме искали от Столична община проектът за рехабилитация на улица „Народно хоро“ в Овча купел да бъде спиран. Напротив, с оглед на затруднената ситуация, се съгласих да се извърши поетапно, но държах да започне възможно най-скоро.
🔺 Ремонтът на ул.“Народно хоро“ е дългоочакван за квартала, отлаган многократно във времето. Това решение на г-жа Фандъкова предизвиква напрежение в района и отправям покана към нея, да обясни лично на съгражданите ни причините, поради които рехабилитацията на улицата отпада от капиталовата програма на СО.
През последните часове с мен и колегите ми в района се свързаха десетки граждани, търсещи обяснение за причините довели до тази промяна. Всички знаем, че „ремонт на ремонта“ се превърна в принцип на работа в Столична община. Затова поисках изграждането на ул. „Народно хоро“ да се изпълни качествено – с непрекъснати тротоари от двете ѝ страни и положено подземно окабеляване, както е във всеки европейски град, а не висящи във въздуха високоволтови проводници, както бе „проектирано“ от преди да встъпя в длъжност.
🔺 Повече от пет години гражданите водят битка и за банята в квартала Горна баня. Едва тази година СОС гласува да започне ремонтът ѝ. Макар и козметичен, това бе изстрадано за горнобанци начало. Изненадващо вчера СО реши, че отлага и този ремонт.
⁉️ Като избран и с подкрепата на всички инициативни комитети и голяма част от гражданските сдружения в района, съм длъжен да представя пред тях истината за спирането на тези така важни за нас проекти. Ще подкрепя и всяка законна форма на протест на хората в район Овча купел срещу спирането на рехабилитацията на ул.“Народно хоро“ и ремонта на банята в Горна баня.

Ангел Стефанов – кмет на Овча купел

loading...