ЗАЩО МЪЛЧИТЕ, ГОСПОДА ОФИЦЕРИ?

Имаме ли армия? Вместо честта и достойнството на българския офицер, защитата на Родината, се обсъждат скандалите с кетъринга и продажбата на военни имоти, а продажното правителство се чуди каква комисионна да си договори за няколкото самолета, които смята да купи, след като последните 30 години разфасовахме не само въоръжението, но и армията си.

Приемам го лично. Познавам много бивши и настоящи военни, не мога да разбера. Първият офицер, с когото се запознах, беше приятел на баща ми, царски офицер, на възраст, минал през лагера на Скравена, унижен с принудително заселване извън София. Дори в напредналата си възраст, човекът имаше стойка, на която дори сегашните военни могат да завидят, а погледът му направо пробиваше дупки като бургия. Държеше на думата си, казваше: „Моята дума е моята чест!”, целуваше ръка на жените, уважаваше и се грижеше за семейството си и казваше „България е първата ми любов! За нея давам живота си!”. Дори в онези времена, когато социалистическата власт го беше притиснала и унижила, той поставяше България преди всичко останало.

Познавам и офицери от времето на соца. Достойни! С чест и достойнство, с любов към Родината.

Докъде докарахте армията ни, ПРЕДАТЕЛИ? Днес армия почти няма, и въпреки, че съм изцяло за правата на жените, нямам разумно обяснение за чий толкова много жени са в армията. Не че не могат да работят и това, а и да се бият, ако се наложи, но все пак….А българските мъже се претрепват да се редят за „мисии” в Афганистан и Ирак, за да СЛУЖАТ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ! За някой лев отгоре върху мизерните заплати! А българската държава смята за голяма гордост да праща офицерите и мъжете си да пазят чужди интереси накрай света – за пари и за да се мазнят на американските си господари!

Докато българската държава става разграден двор, в който всеки може да влезе. 20 000 – от които няколко хиляди жени, няколко хиляди администратори, няколко хиляди – във форма, подходяща по-скоро за сумо-бойци. Те ни пазят! Или вече дори не знаят за какво са там и на кого трябва да са верни – на България? На Конституцията? На НАТО? На американските господари на правителството???!

Много ми стана интересно съдържанието на военната клетва. Сега се заклеват със следното:

„Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и военните устави, да изпълнявам безпрекословно заповедите на своите командири и началници, храбро да защитавам целостта и независимостта на моята Родина и ако се наложи, да дам живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. Заклех се!”- днес това е клетвата на българските военни.

И да видим клетвата на българските военни преди повече от 30 години: „Аз, гражданин на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници. Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство. Готов съм винаги по заповед на народното правителство за защитя своята родина – Народна република България – и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете. Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република България”.

Има разлика, нали? Думите са важни. Клетвата е важна.

Първото и основно задължение, чест и служба на българския войник трябва да бъде защитата на България! От външни и вътрешни врагове. От ПРЕДАТЕЛИ!

Затова ДНЕС АЗ ЗАДАВАМ ВЪПРОС НА БЪЛГАРСКИТЕ ОФИЦЕРИ – ЗАЩО НЕ ПРАВИТЕ НИЩО? БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДАДЕНА И ПРОДАДЕНА ОТ ХОРА, ЗА КОИТО ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ОРГАНИЗАЦИИ СА ПРЕДИ ТЕЗИ НА РОДИНАТА?

Не виждате ли как България, която сте се заклели да защитавате, загива заради това, че политиците са я продали, печелят милиарди на гърба на българския народ, унищожават я, продават я, налагат „мирното” превземане на земята ни, напоена с българска кръв, от мигранти и от „недосегаемите” им избиратели. Българите са поставени в по-унизително положение от времената на робството. Децата ни са обучавани на джендър-идеологии, билбордове ги призовават да приемат за странни и срамни неща.. Хората умират от глад и студ в европейска България.

А вие МЪЛЧИТЕ!!! Прочетете си клетвата, господа офицери!

Спомнете си Одрин, Дойран, Сливница, спомнете си думите на полк. Борис Дрангов за България и за честта да й служиш: „За да живее България има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати. За да побеждава България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Ново вино не се налива в стари мехове/ Евангелие на Матея Глава 9:17/ Така е било, така е и така ще бъде и инак не може да бъде. Помнете дълбоката поука на почитания наш пустинник /Иван Рилски/. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно , чисто метете стълбата само отгоре надолу!”

Елена Гунчева

loading...