ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАМЕ ШАНС НА ВСЕКИ НЕКАДЪРНИК?

Човекът „имал няколко контакти с нея“, така че да сме й дадели шанс! Дори само това убийствено становище ме кара да замълча за известно време. Не уточнява какви са точно контактите, но както и да е, Валерко явно е имал повече контакти, след като я препоръчва.
Няма лошо, жената може и да е читава. Но предлагането на човек за вицепремиер, който досега е изпълнявал ролята общо взето на секретарка и е известен с близките си контакти с Валерко, е крайно неподходящо.
Защо ли си мисля, че политиката и управлението на държавата НЕ СА мястото, където може да избираш „проба-грешка“, че грешките нещо много се натрупаха количествено и преминаха в качествено некадърно управление.
Когато се избира човек за такъв отговорен пост, трябва да се гледат други качества, а не колко близък е с определен политик. Държавата не е място за хранилка за роднини, съпруги, любовници и съселяни!
Един „демократ“ навремето беше казал, че в България всички сме шуро-баджанаци. Явно в неговото село е така. Още по-жалкото е, че този селски манталитет да назначаваш на важни постове само тези, които са ти най-близки, се наложи в държавното управление. Не се гледат качества, ум, професионализъм, а дали е „наш човек“. Жалка история!
И докато българинът не разбере, че навсякъде е най-важно да се избират кадърни, а не наши хора, ще продължаваме да затъваме!

А пък за новата политическа звезда, явно ще се наложи обществото също да има контакти с нея….дано и при нея зрелищата да не повече от КПД!

Елена Гунчева