Защо повечето медии се правят, че няма запис с умрелия от страх Бойко Борисов преди срещата му с Путин?

В петък на 23-ти септември ще бъдат обявени резултатите от предстоящите избори. Неуморните и всеотдайни „анал-лизатори“ дано леко да се кротнат, дано „екскрементометателите“ (търсим заместител на „лайнометите“) да се успокоят. Споко, правителство ще има! При това с почти стабилна парламентарна подкрепа. Далеч преди изборите през юли 2021-ва, когато всички целуваха ръка на Бойко като очакван победител, ТОЙ заяви категорично: „Ще победи „Има такъв народ“. И разбира се, позна, въпреки че тогава звучеше като абсурд.

На изборите през ноември, когато пак бяха тръгнали, и някои дори целуваха познатата десница, дни преди изборите ТОЙ бе категоричен: „Победител – „Продължаваме промяната“. И… о, небеса, пак не сбърка!
10 дни преди 2-ри октомври, в петък, на 23-ти септември в „ЕвроДикоФ“ Нострадамус ще отсече: „Коалиционно правителство ще има!“. От началото на седмицата той е депозирал в редакцията на предаването в писмен вид бройката депутати и конфигурацията на бъдещото управление. Разбира се, това е Осман Октай… Ще има учудени, ще има смаяни, сигурно ще има и сериозно разтревожени…

С Илиян Василев трябваше да говорим за Алла Пугачова и войната, за Филип Киркоров и концертите му в Кремъл, за българските путинофили и замлъкнали интелигенти. Но внезапната смърт на най-добрия му приятел Васко Начев очевидно ще промени сценария. Смятам обаче, че Василев ще взриви бомбата, която носи, а именно: в Президентството има копия от мистериозно изчезналата пътна карта с Газпром. И по този казус ли Радев ще мълчи, както вече година укрива евентуалната корупция, свързана със заместник-министър Захари Христов?

Вдовицата на убития командос Емил Шарков – Милена, с нова благотворителна инициатива. Този път за 20-годишна девойка, останала кръгъл сирак, след починали баща и майка полицаи.

Прекрасно е, когато богата Швейцария дава десетки милиони в помощ на бедна България. Защо ли обаче, швейцарците са се загрижили за лалугерите и за бръбмарите (за опазването им ще отидат десетки милиони), но дума не се обелва за развитие на зимния туризъм? Когато зелените са на власт, вредите или ползите са повече? Коментар на Филип Цанов.

След посещението на Майк Помпео и наивната му констатация че вместо вносител на газ на космически цени, можем да се превърнем в производител и износител, като дори разработим шистовите находища, последва истерична реакция от някои политици. Не щеш ли обаче, тази седмица очевидно тъпото британско правителство е взело решение за разрешаване добива на шистов газ. С какви мотиви?

Защо повечето медии се правят, че няма запис с умрелия от страх Бойко Борисов преди срещата му с Путин? Записът пак се появи първо в „Афера“ и затова пак търсим Веселина Томова за коментар.

Още по-зловещо е мълчанието и на водещите партии по повод на скандала с поискания подкуп от заместник-министър Захари Христов. Как да се разбира това мълчание?

Кой и как принуди Бойко Борисов да изговори очевидната идиотия „Мата Хари може и да е мъж“?

Как се „изработва“ президент и мощен руски олигарх в доказани демокрации като САЩ и Германия? Главната прокурорка на Ню Йорк Летиция Джеймс в сряда тази седмица, след години разследвания, образува дело за измама, пране на пари и укриване на данъци за над 250 млн. долара срещу Доналд Тръмп. Също в сряда, след дълго и старателно разследване, федералната полиция на Германия и прокуратурата на Мюнхен ангажираха 250 служители, които претърсиха 24 имота в Гермамия на един от най-близките олигарси на Путин Алишер Османов. Неговата яхта „Дилбар“ струваща почти 650 млн. долара, била маркирана на Каймановите острови, а е регистрирана на офшорка в Малта, води се собственост на Гюлбахор Исмаилова, която е сестра на Османов. От април яхтата е арестувана в пристанището на Хамбург.

Ще има ли отвод на съдията по едно от делата на Миню Стайков? Документален разказ…

ЕвроДикоФ“ – петък – 20 ч.