Защо полицаи съставиха акт на тази възрастна жена

Една снимка, репортажна, обикаля социалните мрежи тия дни.

В кадъра се вижда една възрастна жена, седнала на пейка в парк, която е в компанията на двама униформени полицаи.

Жената продава няколко връзки мерудия, а за сергия й служи един кашон.

В текста под снимката се разказва, че полицаите съставят акт на злощастната възрастна жена, която вероятно не притежава необходимите разрешителни, лицензи и други необходими документи и е в жестоко нарушение на закона, защото търгува прозведената от самата нея мерудия, но това е незаконно.

Полицаите сигурно са в правото си да накажат с глоба тая женица, която едва ли изпитва удоволствие от това, че немотията и нищетата са я принудили да излезе с кашона и мерудията си, за да закърпи мизерния си бюджет.

Тая снимка ме потресе до такава степен, че дни наред не намерих сили да я коментирам. Знаете ли защо?

Защото тия полицаи за мен не само не са хора, ами не са и човеци. Колкото и да са прави и колкото и добросъвестно да изпълняват задълженията си. И си зададох няколко въпроса:

1. Колко жилища са обрани, докато тия държавни служители пишат акт на една неспособна да се защити по никакъв начин възрастна жена?

2. Колко магазинчета и банкомати са разбити през това време?

3. Колко кубика дърва са изсекли циганите примерно в Западния парк, докато блюстителите на закона съставят акт на жената?

4. Колко наркотици са били продадени от наркодилърите на децата в близкото училище?

5. Защо с писането на този акт за незаконна търговия с мерудия са ангажирани цели двама служители на МВР, които са на бюджетна заплата и на които ние, данъкоплатците, плащаме и осигуровките?

6. Дали началниците на тия добросъвестни милиционери знаят колко пъти подчинените им са си затваряли очите и не са предприемали никакви действия, докато са били свидетели и очевидци на други нарушения и престъпления?

7. Министърът на вътрешните безобразия и неговият премиер запознати ли са с изобразеното на снимката?

8. Наясно ли са депутатите и министрите с това АБСОЛЮТНО ПАДЕНИЕ на държавната институция МВР, която не може да гарантира сигурността на нито един гражданин, данъкоплатец, избирател и обитател на тая дива територия?

9. Съществуват ли в тестовете за назначаване на длъжност полицай критерии за коравосърдечност и антихуманност?

И така нататък…

ОТВРАТЕН СЪМ!

Любомир Кольовски, Фейсбук:

loading...