Защо трябва да вярваме на министрите, полицаите и прокурорите, когато казват нещо, след като доказано са ни лъгали през годините?

Още когато от цацаратурата обявиха, че лекарите са престъпници и са членове на организирана престъпна група човек можеше да се досети, че най-вероятно става дума за поредния кьорфишек, от който няма да излезе нищо друго, освен осъдителна присъда срещу България в ЕСПЧ. Такива присъди има много – и са все за действия, свързани с публични изявления на прокурори, полицаи и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Спомняте си, че той нарече едни лекари детеубийци, нали? Но вероятно не си спомняте, че се оказа, че не са. Цветанов все още не им се е извинил, разбира се. Както не се е извинил на никой от обявените от него за престъпници.
Понеже днес шефът на ГДБОП също е говорил по бТВ, да ви напомня, уважаеми хора, че когато властта е доказала нееднократно, че злоупотребява с информацията, че я използва като бухалка срещу неудобните или конкурентите, тя вече е компрометирала дори и истината. С други думи – защо трябва да вярваме на министрите, полицаите и прокурорите, когато казват нещо, след като доказано са ни лъгали през годините? Точно така – няма защо.

П.П. И да кажа (за пореден път), че съдът не е страна по делото, той не е длъжен да подкрепя обвинението, а само да се произнесе по документите и фактите.

 Вени Марковски

loading...