Защо трябва да чистим дебелото черво след изявления на Борисов

Почистете дебелото черво! От шлака и вредни натрупвания! Звучи здравеопазващо, но няма да говорим за храносмилателната система, гниенето на храни и образуването на газове. Работата е в това, че като потърсиш в Гугъл изявления на премиера Борисов за тероризма, се появява и натрапчивото указание как да се справим с чревните проблеми. Случайно или не – със сигурност е полезно.
След кървавите нападения в Барселона търся какво са казали експерти по въпроси на тероризма. Интересувам се и от мнението на Борисов, защото той често заема позата на познавач – нали е кадър на Симеоново и е бил главен секретар на МВР. Като свързвам Барселона и Борисов, не правя намек за купената от него къща там за 1,5 млн евро на своя любовница. Имаше такава клюка, за която запознати твърдяха, че е чиста истина. Но тук е така: клюката и истината един косъм ги дели. Не казвам какъв… Днес обаче не сме на Купидонова, а на терористична вълна. Защото пак се проля невинна кръв. Спомних си, че преди година и половина в Лондон 29 страни заявиха, че корупцията е равна на тероризма по уродливост, щети и вредност. Разследването на американците за скандала „КТБ“ по закона „Магнтски“ направи темата за корупцията отново актуална. Затова е логично да търсим мнението на премиера по тези въпроси.
Ето какво казва Борисов в Лондон на 12 май 2016 г.: „Радвам се, че най-после се заговори за коалиция и че много държави по света разбраха важността на това, което ние правим от години. Крайно време беше да се изравнят тероризма и корупцията като еднакво опасни престъпления“.

Егати манипулатора! Излиза, че ние сме се борили със зъби и нокти с корупцията от години, а другите узрели за каузата чак през 2016 г. Ако имаше дипломи за лицемерие – Борисов щеше да получи платинена.

Ето още какво казва: Действително си спомням преди 7-8 години как започна да се говори за общите действия срещу тероризма. Всяка държава криеше своята информация не се споделяше, различни служби работиха по нея. След това по този бич се надигна една всеобща битка и в момента службите обменят информация, помагат си, защото една по една всички държави бяха ударени. Включително и България. Тероризмът и корупцията са едно и също.

Всички  знаят за огромния успех, който имаме в борбата с контрабандата. Бях се подготвил да излагам данни, колко милиарди повече са влезли в бюджета. Това не стана нужно, защото техните „опорки“ ги имаше и те ги знаеха. Явихме се на тази среща с доста свършена работа.

Сега Кристин Лагард ще посети България. Шефът на Международният валутен фонд ще направи всичко възможно да дойде до 2-3 месеца. Тя иска да се запознае по-подробно с бюрото за борба с контрабандата (?) и с новото бюро за борба с корупцията.”

Поемете дъх, защото има още:

Постави се и въпросът за обществените поръчки и намирането на общ механизъм за прозрачност, защото там има много корупция. Хем да се строи, а в същото време да е възможно най-ниската цена с високо качество, защото явно в цял свят с това има проблем. Всички най-честно го сложиха на масата и заедно съм убеден, че ще се намерят решения. Има много развити държави в които да вземеш подкуп от чужденец не е наказуемо. Сами проверете кои са.

Проверихме и открихме една – България. Но тя не е развита…

Българите сме открай време сме разделени на две. Първо бяха комунисти и други. След това леви и десни, сини и червени. Минахме и през царисти и останалите. Сега сме в период: ГЕРБ и всички останали. Герберистите твърдят (не казвам вярват), че Борисов е велик, честен и неподкупен. Останалите – че е патологичен лъжец. Засега печелят първите. Вероятно защото в техния щаб са Цацаров и Пеевски, барабар с всички институции и тайни служби.

Да видим какво казва статистиката по въпроса.

Според „Прозрачност без граници” България е най-корумпираната страна в ЕС през последните десет години. В света сме на 75-то място, през 2016 г. сме се смъкнали със 7 места. И Евростат ни класира на последното място. Там сме и през трите управления на Борисов.

Българската прокуратура пък е с най-ниско доверие от всички нституции в страната – 6 на сто. А уж трябва да е флагман в борбата с корупцията.

През февруари 2016 г. премиерът заявява в парламента: „В началото на 2015 г. по мое разпореждане междуведомствено звено за разследване на корупцията е извършило задълбочен анализ на досегашните политики по противодействие на корупцията и е подготвило стратегическия доклад „Стратегически насоки за превенция и противодействие на корупцията 2015-2020 година.  Скоро ще заработи специализирано Бюро за борба с корупцята”.

На 22.02.2016 г. по време на представянето на новия председател на фондация „Конрад Аденауер” Борисов казва: „Не искам Бюрото за борба с корупцията да е орган на хартия. То трябва да играе действително ролята на втора прокуратура в борбата с корупцията.

Е, ако „втората прокуратура” ще е ефективна колкото „първата” – по-добре да не хабим патроните…

Борисов най-обича да изтъква „постиженията в борбата с контрабандата”. Били огромни. Тогава как да си обясним факта, че няма нито един задържан крупен контрабанист, камо ли осъден? Нито един!  Дори след като турските служби, правителството и президентът Ердоган връчиха на Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров цели папки с доказателства за контрабанда на цигари от „Булгартабак” през Турция към Ирак, Сирия и Иран, в която бе замесен депутатът от ДПС Делян Пеевски – тук не последва нищо. Като изключим новите крупни придобивки на Пеевски.

Онзи ден ченгета от ГДБОП прибрали мъж, защото писал лоши неща за Борисов във Фейсбук. На другия ден премиерът лично му се извинил и дори си поговорили. Човешки. Спестено бе само едно: че именно Борисов командва ГДБОП и без негово знание там дори не смеят да… изпуснат газовете, както се казва… След този разговор гражданинът започна да се извинява пред медиите през няколко часа. Сиурно при следващото раздаване на награди ще получи я депутатско място, я пост в админстрацията. Антон Тодоров как получи, след като първо плю по Борисов.

В Пловдив пък ДАНС привиквали фенове на „Ботев”, защото скандирали срещу властта. Не са ги изпратли в Белене обаче, нека се придържаме към истината.

Борисов твърди, че не е знаел че негов депутат дерибействал в Добрич от години. Е да, но нали сам Борисов твърди, че лиично одобрява водачите и листите за парламента. А въпросният депутат е втори мандат в НС.

Премиерът обяснява и за Калиакра: голф игрищата, ветрогенераторите и екосанкциите на ЕС – били все заради тройната коалиция. Но защо 7 години не си мръдна пръста да поправи неправдата, а ряза ленти там, а баровците Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Красимир Гергов му се реваншираха с висок рейтинг и пускане на подходящите новини по бТВ.

И за Цанков камък обяснява премиерът, но години наред не направи нищо да излезе истината наяве.

Убеждава ни и че с обществените поръчки всичко е законно, но знаем, че не е така. „Законно“ в неговите уста означава определен кръг.

Пришиват Пеевски на ГЕРБ. Това не е вярно! – възмущава се премиерът

Вярно е, вярно е, признават дори чистокръвните „арийци“ в партията му. „Котараците“ и сикаджиите (оцелелите) се усмихват: Такъв си е…

Получава се като в две паралелни действителности. В тази на Борисов корупцията е преборена, всичко процъвтява, а дори и да има някакви остатъци от лоши практики, като заработи новия закон и новото звено – бягай, корупцио!

От една страна статистиката показва тъкмо обратното: затънали сме в корупция, че дори терористите ни подминават.

В тази връзка е нормално да се запитамваме отново и отново: патологичен лъжец ли е Борисов или ние не разбираме нищо от голяма политика.

Което пък поражда следващ въпрос: Какво ще стане, ако се заемем да почистим дебелото черво на тази оскубана и изнасилена държавица? Къде ще изтече шлаката?

Д-р Димитър Попкутуев

.

http://frognews.bg