ЗА ДОБРИТЕ ОБНОСКИ И ДЖЕНТЪЛМЕНИТЕ В ПОЛИТИКАТА

Не мога да разбера и едва ли някога ще разбера как така важни, виосокопоставени персони, напускат партиите и вождовете си и хукват по медиите да обясняват този махленски разкол?

Клепят бившите си „лидери“, обясняват се като ученички колко лош е бил вождът и колко добри, чисти и непорочни са те, напусналите? Напускат „Възраждане“ – обясняват се. Бягат от „Има такъв народ“ – пак така. От своя страна лидерите не им отават длъжни и те се обясняват защо са скарали с най-близките си ортаци. Тези разлъкии са изпитание за публиката, защото скараните не казват истинсите причини ., но успяват да възбудят хорското любопитство, което в крайна сметка остава неудовлетворено.

В интерес на истината трябва да отбележим, че най-цивилизовани бяха разводите на Бойко с Румяна, Фидосова, Лиляна, Цецка, Цветанът и още много други. Всички останали се държат като обитатели на враждуващи кланове в специализираните махали с маргинализирано население – шум, музика, високи децибели, много пиене, веселби и накрая – сбиване.

Любо Кольовски