За едни пари

Ех, тия гербаджии, много предсказуеми се оказаха. Защо ли всеки път, когато има някаква драма в редиците им, все за едни пари става въпрос? Поредният пример е в Хасково.
Добър или лош, Добри Беливанов е посочен, подкрепен, избран и подкрепян от ГЕРБ. Едва ли чак толкова се е променил, полудял или еманципирал, че така рязко доскорошните му поддръжници да го низвергнат. Ако приемем, че е слаб градоначалник, защо ГЕРБ не изреваха по-рано, че не се справя? Те слепи ли са или просто им беше удобен досега?
Какво се случи, та изведнъж гербаджиите се разграничиха от другарчето си? ГЕРБ признават, че разривът настъпил след отмяната на конкурси за сладки общински длъжности. Бърз поглед на ситуацията показва, че без постове са останали куп приятели, роднини и близки на конкретен депутат. Въпросният пък жали за двама зам.-кметове, подали оставка. Според него точно те били същността на управлението, източникът на всички хубавини, случили се на Хасково през последните 2 години. Чудесата за града се изразяват в… саниране. Каква изненада! Ако не е саниране, ще е асфалт, ако не е асфалт, може да са суджуци – за замезване.
И целият ГЕРБ скочи да плюе един кмет. Да се чудиш дали сам Добри Беливанов управлява, или има и Общински съвет, администрация, екипи… На ГЕРБ им е навик да унифицират добро и зло – в случая наш Делян Добрев е слънце, Добри Беливанов е злото. А е зло, само защото пак мирише на пари. Или поне така изглежда.
Хасковският цирк избива на смях някои опозиционери. Цялата картинка обаче ще стане за плач след време, когато цветният стиропор по панелките започне да пада… Дотогава само ще наблюдаваме как разни интереси се преплитат в спор за неусвоени държавни пари.

Павлета Давидова

http://duma.bg