За елегията на българския народ. За воеводата баба Дора! Г-н Борисов, защо не говорите?

„А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!“
/“Елегия“, Христо Ботев/

Знаете ли, какво излиза в тълковния речник за думата „войвода“? Е, спокойно можем да кажем, че жената, в която се отрази лика на мъката от масовите убийства на животни в Странджа – баба Дора, изигра своеобразна роля на войвода! Тя обедини стотици хора, стотици българи, които с девиза на Републиката, че „съединението прави силата“ тръгнаха напред да покажат, че все още сме народ и да отстояват правата ни…
Какво се оказва обаче днес, няколко дни след „големия шум“ по темата и пръснатите трупове на козе и овци из кошарите… Българите на барикадите са 10 на брой. Опълченците от Странджа, които ще се „бият“ срещу 100-ина жандармеристи… Битката на Шипка, но с друго име и с трупове не на хора, а на животни срещу врага! Останалите хора, останалите истински, а не продажни или примирени българи, или са спрени да влязат, или са си удома и са съпричастни от компютъра. Някои по уважителни причини, други, защото са силни на думи.
Тъжно е. Тъжно е, че жената призова народа да й помогне, а народа го няма или е спрян. Защо българина няма права? Защо не се показаха писмени документи за разпоредбата за евтаназия, за влизането в частни имоти, за положителни проби за чума по животните? Защо?! Защо ни пазят, сякаш сме национална заплаха? Защото това е поредната спекулация на управляващите. Поредната лъжа, на която обикновения човек ще плаща цената. Не само данъците си, плащаме и за всички малоумщини на управниците! Плащаме цената на всяка лъжа и всяко обмислено зло срещу българина.
Защо е обявено, че за всяко евтанизирано животно се дава дадена сума от ЕС, а тази, която в България дават е значително по-малка?! Да питаме ли, ние, простите граждани на Републиката, къде е остатъка от тези пари?
Защо унищожавате поминъка на хората и убивате смисъла на тяхното съществуване? Защо си правите сметки как ще се настаняват разни изгнанници по нашите земи или защо малцинствата имат повече права от българите?
Г-н Борисов, така ли се грижите за Държавата, с убийства и потъпкване на народа? С уволнения на хора, които сигурно нямат на идея, за какво иде реч? Не Ви ли е грях на душата и не Ви ли е срам, че тъпчете българския народ, същият онзи, който Ви е гласувал доверие да го водите (Уж!) напред?! Държавата, народът иска отговори – защо? Защо не спирате да злоупотребявате и лъжете?! Защо сте забравили, че и Вашата кръв е като нашата и сме българи?! Защо сте такива продажници и не зачитате ни род, ни народ, ни Родина?! Защо българина няма права в собствената си страна?! Защо искате да подарите България на чужденците?! Истина ли е, че в Странджа ще настанявате бежанци?! България иска отговори! Стига лъжи и стига сюжети на дребно, защото и провинциалните театри са по-добри от парламентарните скечове…
Всеки достоен човек най-малкото би се засрамил, ако знае, колко е грешен в очите на хората и какво върши зад гърбовете им.
Оставка! Вън! Вън от Парламента! Вън от България! На България й трябват достойни българи! Били сме роби 5 века на турците, сега сме  роби 3 мандата на ГЕРБ… Българино, събуди се! Достойни от тези 240 няма!
Животните не можаха да се защитят, собствениците им – също, и на всички Вас, пряко засегнати и включени, право на защита не би трябвало да се дава!

Автор: Зоя Станкова

loading...