За кой ли път актуален ще е вицът: „Ти софиянец ли си, или така си миришеш?

Сигурно на куп софиянци им минава през главата, че любимата ни кметица Йорданка Фандъкова може да е влязла в бизнеса с бойлери и да дели печалбата от масовата им продажба с производителите от страната и чужбина.

Как иначе да си обясни човек едновременното спиране на топлата вода от 31 август до 11 септември в повече от половин София! Това е пълно безобразие и истински терор над столичани.

И никой да няма съмнение, че отново и за кой ли път актуален ще е вицът: „Ти софиянец ли си, или така си миришеш?“.

Всъщност ясно е, че мрежата на „Топлофикация“ е прогнила и компрометирана, въпреки че ни дерат кожите с неразбираеми, но безбожно надути сметки. Затова е повече от сигурно, че това няма да е последният авариен или профилактичен, както искайте му викайте, ремонт. И понеже къпането на Перловската река не е много смислена алтернатива, предлагам на г-жа Фандъкова да разлепва и инструкции за домово къпане.

Мога да споделя личния си опит. Ставам с час по-рано. Слагам на котлончето тенджера от 5 литра да заври. После разреждам 1 към 3 със студена вода и се поливам сапунисан с чаена чаша. Идеална хигиена. С цел енергийна ефективност – на изстиващата плоча пържа яйца на очи за закуска.

Благодаря, г-жо Фандъкова. Ама аз съм самотно живеещ. Да му мислят майките с малки деца.

Но какво пък – 11 септември е знакова дата. Може би дотогава ще ни прекипи толкова, че ще започнем осъзната борба срещу общинския топлофикационен тероризъм.

Благой ВАНГЕЛОВ, София

http://retro.bg