ЗА МЕЗЕ НИ ВЗЕХТЕ!

С известна доза забава гледам политиците и напъващите се да станат такива, които в случая във Войводиново видяха звезден шанс да блеснат с патриотизъм и велики идеи, да ги припознае електората и водени от емоциите си, хората да не се замислят.

Етническата карта винаги е актуална и винаги предизвиква емоции, а още Гьобелс е казал, че тълпата се управлява предимно с емоции. Накарай ги да се вълнуват и са твои!
Тези дни Корнелия Нинова призова за контрол за интеграцията на ромите, да не се дават помощи, ако децата не ходят на училище, една известна в далечното минало журналистка, която е припознала ромската тема за своя и я експлоатира при всяка възможност, веднага също се изказа, де що политик имаше, съчинителстваше и се упражняваше.

Бравос, похвално, четохме!

А сега да хвърлим едно оче върху здравият разум. Неуспешната интеграция на ромите, както престъпността, разрухата, бедността и безработицата са само следствие. Което се опитват да ни втълпят, че е причина. Не е! Те са следствие от УПРАВЛЕНИЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ШАЙКИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 28 ГОДИНИ! И точно това политиците се опитват да избегнат като тема за дискусия – че те дружно и без противоречия превърнаха народът български в стадо, ромите – в материал за чавета и избори, а държавата – в територия.

Да припомняме ли как политици от всички бои и нюанси, леви, десни, централни и шарени, ходеха в гетата преди избори да обещават узаконяване на незаконни постройки, опрощаване на сметки за ток и вода, пари на ромските барони за интеграция, пари за социални помощи….помните ли?

ПРИЧИНАТА Е СИСТЕМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ! Която ще продължи с диктатурата и лицемерието. И да попитам, не че е незаконно, но е малко неморално – как може лидер на лява партия, която защитава бедните и работниците, да опъне и то в Народното събрание трапеза, за която избирателите й могат само да си мечтаят и на фона на умрелите от глад българи преди месец? Естествено, празниците са повод за празнуване, но НЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА ГЛАДНИТЕ БЪЛГАРИ!Как да повярваме, че след това ще защитите правата ни, след като не знаете какво са сложили на трапезата си хората от село или пенсионерите с минимална пенсия?

ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Я НЯМА! Има диктатура, която създава някакви закони, събира едни пари, арестува едни хора, следи други, но държавно управление каквото трябва да бъде, на практика няма. Няма обществен ред, контрол, сривовете във всички системи на държавата са видни. И преди да започнем интеграцията на ромите, да започнем с възстановяването на българската държава.

ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ВМЕСТО В ЗАТВОРА, СА НА ВЛАСТ! Известни на народа престъпници – нова фигура в обществото. Всички виждаме как крадат, всички виждаме лобистките закони, корупцията и нагласените обществени поръчки, тоталната некадърност и безхаберие при изпълнение на поръчките и липсата на контрол от страна на възложителите, които са си гушнали комисионните. Хора, които преди половин или един век, щяха да са на каторга, сега гласуват законите и ни управляват. Как искате да се случват нещата?

И вместо да си миете ръцете с ромите – да, те са проблем, но този проблем е следствие, а не причина, заемете най-накрая мъжка позиция и си кажете истината – НИЕ, ПОЛИТИЦИТЕ, ВИ ДОКАРАХМЕ ДОТУК! НЕ СУЛЬО, НЕ ПУЛЬО, НЕ ТОЗИ И ОНЗИ, А ВСИЧКИ НИЕ ЗАЕДНО! С АЛЧНОСТТА СИ, С КОРУПЦИЯТА СИ, С ТЪРГОВИЯТА С ВЛИЯНИЕ, С ТОВА, ЧЕ ПРОДАДОХМЕ БЪЛГАРИЯ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ! НЯМА НЕВИННИ МЕЖДУ НАС!

Винаги решаването на проблемите започва с тяхната дефиниция и с признаването им от всички. Да си кажем кривичките в очите, както се казва! А след това ние, българите, да потърсим решение. Защото със стари к…ви, нов Парламент няма да стане! Трябва промяна на политическата система, на системата на управление, защото тази се доказа като убийствена за България!

И ако може….спестете ни лицемерието! Олигарси защитават политическите интереси на бедни, патрЕоти, продаващи българското гражданство, настояват за защита на българите от ромите, етнически турци настояват за вида бойни самолети, които да закупим….айде бе, съвсем за мезе ни взехте!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.

loading...