За обидата на ерудита

В страната на мутрите и на КОЙ държавният глава е завистлив скандалджия от махалата, а опозицията – интригантка с любовни фиксации. В диктатурата на Баце инакомислието е подривна дейност, а критиката – долнопробна интрига.
В света на герберските ерудити Пекин е във Виетнам, а „шербет“ е обидна дума. Там се затрудняват в четенето на официални писма и документи. Затова си редят в библиотеките снимки, вместо книги. И политика правят, но по възможност през телевизора и по телефона.
Извинете, че сме от другия свят, г-жо Караянчева. От света, в който разнасят шербет онези, дето само се усмихват, прислугват и гледат да не се пречкат много на големците. От държавата, първа по корупция в Европа, за която Шенген е само блян, а оградата по границата спира врабчета и пълни партийни джобове.
Извинете, че поназнайваме нещичко за разделението на властите, за отговорностите и задълженията на държавния глава. Че ни се иска прокуратура и съд да не козируват на Цаци и Шиши, а МВнР да не „формулира“ позиция по почин на чужди посолства.
Преглътнете обидата, г-жо Караянчева. И преодолейте първичността, в която всичко се свежда до завист, обида и удари под кръста.
Защото, ако помните, вие сте първият човек в йерархията на парламентарната република. И, моля, не се шокирайте, имате не правото, а задължението да браните демокрацията и многопартийното начало.
Да, и още нещо – Народното събрание не е квартална партийна организация на ГЕРБ.
Ако това ви изненадва – направете усилие и прочетете Конституцията.

Ралица Николова

Резултат с изображение за Караянчева

http://duma.bg