За Родината се воюва! Никой няма да го направи за нас

Територията България винаги е била апетитна за кого ли не.
Българският народ винаги е бил пречката за да се осъществят тези апетити.Асимилиран, убиван, прогонван – за да остане територията.
Дедите ни не са родени роби, но поколения българи осем века са възпитавани в чужда култура, чужд език, чужда държава.Робското подчинение се е просмукало в гените на предците ни за да оцелеят….заедно с надеждата да дочакат освободител.
Въпреки всичко ни има днес.България единствена от европейските държави е запазила древното си име.Българите не са позволили българско знаме да попадне в ръцете на врага.
…..
Днес получихме звучен шамар и урок- цената на територията е висока и могат да я платят само богати хора или държави.Всичко друго са думи без значение.

За нас обаче България не е географско място, а земя, чийто аромат е единствен на света, небе, което сънуваме, гори, които вдишваме, мъка и любов, които движат кръвта ни .България е костите на дедите ни, спомена за майчината любов, първите стъпки на децата ни и ще бъде последния ни дъх.Ние сме нейния народ, който днес преглъща срама, сълзите, теглото от едно антибългарско управление.
Игнорират ни, отричат се от нас, присмиват ни се….Властват над земята и душите ни.

Тъгуваме заради попарените надежди.Негодуваме.Искаме справедливост като подарък или компенсация за злото.
Няма да стане.Не справедливостта, а територията е апетитната хапка.И ако продължаваме да чакаме ще я продадат за 30 сребърника.

За Родината се воюва!
Никой няма да го направи за нас.
Така че….да стягаме редиците!
На война като на война!

Румяна Ченалова

loading...