За съжаление нивото на нашите управляващи е право пропорционално на нивото на тези, които ги избират!

Много тежко невежество в политиката!
У политиците и кандидатите за политиката.
Но и у избирателите. Обществените представи за политиката и политиците, за това което представлява политиката всъщност са на историческо дъно, най-ниска точка.

Обществото страда от невъзможно за преодоляване в момента илюзии за смисъла на политиката като реална служба на народа. Властта произтича от народа и се връща при народа.
Обаче в момента, след дълги години извращения на смисъла, болшинството хора мисли, че политиката е:

а) Игра за забавления, особено когато си нямаш друга работа

б) Бърз и много надежден начин да забогатееш

в) Средство за разправа с врагове

д) Средство да уредиш с блага роднини, приятели, колеги

г) Елементарна работа, която всеки може да свърши и всеки може да съветва как да се върши

е) Класически психологически начин за разрешаване на комплекси – липса на самочувствие, мегаломания, сексуални проблеми, зависимости, чувство за малоценност

За съжаление нивото на нашите управляващи е право пропорционално на нивото на тези, които ги избират! Това важи за всички народи навсякъде.
Към това като прибавим цялата гама изкривени представи за света, живота и любовта, се получава клоаката, която живеем.
Към това като прибавим умишленото подстрекаване към неразбиране и невежество по този въпрос, стигаме до абсурда на всичко случващото се.

Днес за пръв път чух несъществуващият досега политически инструмент за упражняване на властта – УЛИЧЕН ВОТ НА ДОВЕРИЕ.

За съжаление на всички, които смятат, че разбират политиката и няма нужда от много много знания, истината е точно обратната!
За да бъдеш политик и да упражняваш властта има много и много изисквания за компетентност на всички нива.

Не просто има нужда от пиар, чуждица, която е въведена в САЩ след края на Втората световна война от племенника на Зигмунд Фройд Едуард Бърнс, за да се избегне думата „пропаганда“, която напомня нацисткия райх. Политиците имат нужда от много вещ и съществен пиар, който ги учи на поведение, но и на всякакви видове правила в политическата игра. Това е в случай, че те нямат завършена академия за политически кадри. До една опорочени от ДД. Поради това опорочение днес буквално всеки си мисли, че може да стане политик, то е лесна и приятна, главно богата работа. Резултатите са налице!
Трагични в прогресия!

Невежеството не води до нищо!
Докато то управлява, нещата няма да се оправят никога. И не забравяйте, невежество за политици се кове най-вече в престижните световни университети!!!

Анастасия Гешева