За четири тона суджук – благодарности, за хладилник и телевизар – затвор!

Това е печалното положение, сравнено с някога. С онова някога, което управляващите си дерат задниците да ни накарат да забравим. Защото не им изнася.

Светлият депутат на ГЕРБ – Живко Мартинов, тази икона на Добруджа, рекетирал, деребействал, искал 4 тона суджук за патрона си Борисов, а кадровикът Цветанов публично му благодари!

Какъв морал имал мошеникът Мартинов – сам напускал парламента!

Защо не ръкопляскате?

А Цветанов можеше да го окичи и с орден за заслуги и лоялност в корупцията.

Вие представяте ли си в онова време, дето така искат да го забравим, ако някой подобен беше искал четири тона луканка за Тодор Живков? Аз не мога да си го представя.

Ще ви посоча само някой по-крупни личности, които Живков не трепна и ги натика в затвора, а „забрави“ да им благодари: Георги Найденов – Гето, партизанин, полковник от разузнаването, шеф на Тексим, синът на генерал –полковник Стоилов, зам.министър на МВР – Стефан, затова че е вземал хиляда марки да те пусне от Източен в западен Берлин за подкупки, Живко Попов и Емил Александров, заместници на Людмила Живкова, офицери от разузнаването. Дори, когато ги съдят, тъстът на Александров е бил началник на кабинета на Константин Черненко – генерален секретар на КПСС / представяте ли си?/, Кольо Марков, бивш служител на МВР, зам.генерален директор на комитета по туризъм, Костадин Караджов – кмет на Трети район, където Живков е народен представител, а го прати зад решетките, защото изял в държавните заведения на района пилета за 11 хиляди лева и вземал по две хиляди лева подкупи да уреди без ред за жилище. Генерал Стоян Хаджипенчев, от УБО, бивш партизанин от отряда на Живков – „Чавдар“, защото вземал подаръци за уреждане по втория начин с жилище – хладилник, телевизор, пералня…

Това са само някои от по-едрите риби, вкарани в затвора за корупция. Ха нека Борисов и Цветанов извадят техния списък. Няма такъв. Техният списък е на техни хора, спасени от решетките. Разликата с онова време е огромна. Затова искат да го забравяме, за да не сравняваме!

Стефан Северин

http://pogled.info

loading...