Звездата от сериала „Новите съседи“ Жорди Санчес към българите: Обичам ви!

„Аз съм търговец на едро, не чистя риба“. Досещате ли се чия е тази реплика?

Всички фенове на сериала „Новите съседи“ вероятно веднага ще отговорят – тези думи принадлежат на Антонио Ресио, героя на актьора Жорди Санчес.

Какво е работил до 29-годишна възраст, по какво се различава от Антонио Ресио и какво съветва младите актьори – прочетете в ексклузивното интервю на Жорди Санчес, което той даде пред Любо Миланов. 

Любо: Здравей, Жорди, къде те намирам в момента? Знам, че подготвяш един много интересен проект…

Жорди: Скоро беше премиерата на един испански филм „Гарсия и Гарсия“, където играя малка роля, но много приятна. Сега приключихме снимките и на един филм от Холивуд. Разказва се за вампири. Изкарах си много добре със зъбите, с кръвта и с очите на зомби. Сега работим по един сериал с Хосе Коронадо, където играя драматична роля. Един персонаж, много сериозен и лош човек.

Любо: Точно по твоята част…

Жорди: Не можем да си позволим да правим само политически коректни персонажи, защото така допускаме грешката да не говорим за реалността. Не трябва да има цензура. Аз мисля, че ако не ти харесва, сменяш канала или не отиваш на кино.

Любо: Трудно ли се влиза в кожата на един толкова различен от теб персонаж? Защото знаем, че Ресио няма нищо общо с теб.

Жорди: Не, на актьорите ни харесва да играем и да сменяме роли. Антонио Ресио не прилича по нищо на мен. Освен че не си приличаме идеологически, се различаваме и по характер. Той постоянно се движи, нервен е… А аз съм по-спокоен.

Източник: Getty Images/Guliver

Любо: Какви са били стъпките ти преди Антонио Ресио? 

Жорди: Имам театрална трупа и пиша много постановки. Играли сме ги в Мадрид, Барселона и Южна Америка. В театралното училище винаги си пишех специално роля за мен. Правил съм много театър. Работих и в каталунската телевизия. Там са ме видели продуцентите на „Новите съседи“ и съм им харесал. Така поне ми казаха на мен.

Любо: Ще те попитам – знаеш ли нещо за България?

Жорди: Не, че ще взема да объркам нещо. По-добре да ме поканите да изкарам един уикенд с вас и така ще съм по-подготвен.

ЛюбоВече си поканен!

Жорди: Знам, че преди много години мои приятели ходеха да снимат филми в България, но мен никога не ме поканиха. А аз си останах само с желанието да отида в България. Така че, ако искате да ме поканите за някой филм, ще дойда с удоволствие.

Източник: Getty Images/Guliver

Любо: Жорди, какво би посъветвал младите, които искат да са актьори като теб?

Жорди: Аз до 29-годишен бях фелдшер. Работех в болница. Страх ме беше да бъда актьор, защото родителите ми винаги ми казваха, че с това няма да печеля пари и че ще умра от глад. Бих казал на младите да опитат, да се трудят, да учат. Сега хората ме срещат на улицата и ми казват: „Хей! И аз искам да се снимам в „Новите съседи“. Аз им казвам, че първо съм учил 4-5 години за актьор. Първо трябва да се подготвят и после да опитат.

В края на интервюто актьорът проговаря и на български език

и поздравява всички свои фенове у нас: „Обичам ви!“.

vesti.bg