Звездите й говорят

Повелителката на плажните концесии, шефката на туристите и туристическите обекти, близката приятелка на филмовите звезди и отговорничката по звездната категоризация на родните хотели Николина Ангелкова вчера се опита да си измие ръцете с Комисията за защита на потребителите. Тази нейна реакция дойде покрай темата за качеството на услугите в един хотел, която беше търкаляна доста из медиите. И Ангелкова, която оглавява Министерството на туризма и която именно дава или отнема звездите на обектите, обяви, че проблемът с липсата на санкции бил заради слабото звено, а именно КЗП. Защото комисията не била подала искане за отнемане на категорията.
Тук напират два въпроса. Единият е – как не успя Ангелкова поне от медиите да научи за проблемите в злополучния хотел и защо не е реагирала, дори и без сигнал от КЗП? Та затова сега чакала от „някакъв друг орган“ да я сезира, за да си свърши работата. Потресаващо! И вторият въпрос – не е ли тя за пореден път начело на туристическото ведомство и не е ли забелязала толкова години, че министерството е с „вързани ръце“.
След като се ожали, тя се и похвали, че предстои да бъде създаден туристически инспекторат. Той обаче ще се грижел само за последващия контрол. И напомни дамата на потребителите, че в Министерството на туризма вече действа телефон за сигнали и нередности по хотелите. Иначе казано – ще се отпусне бюджет за поредните чиновници, но те ще чакат от нас да сигнализираме, за да направят проверка и евентуално да наложат санкции. Дето се вика, тя отново няма да е виновна.
Преди около два месеца бе съобщено, че лятната почивка у нас ще поскъпне с около 11%. Това министърката го защити и даже заяви, че най-много нужда от поскъпване имало именно в хотелите с висока категория звезди. А според нея, поскъпването означавало и по-високо качество на туристическия продукт. Стига, бе! Вярва ли Ангелкова, че ще й повярваме. Или звездите й говорят?

Мая Йовановска

http://duma.bg