Здравей, Бойко!

Здравей, Бойко!
Видях те и тая вечер в телевизора – пристъпваше трогателно от крак на крак и обясняваше на някакви мароканци какво е това Западни Балкани и какви хъбове ще се изграждат там. Чух да казваш на марокоанците колко опасен е за нас, а и за тях, конфликтът в Керченския пролив.
Аз не зная каква работа имаш в Мароко. Сигурно е много важна и от тая работа зависят съдбините на българския народ и България. Така, както предопределяше съдбините ни при посещенията си в Гърция, Турция, Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ, или при посещенията си в Брюксел и Страсбург, Париж и Лондон, където никой не ти обърна никакво внимание, с изключение на скромната делегация на журналистите от БНТ, бТв, Канал 3 и Европа тв.
Драги Бойко, ти и занапред ще пътуваш до близки и далечни страни, защото носиш на широкия си гръб цялата отговорност за нашето бъдеще. Без теб ние сме за никъде! Бъди себе си! Сваляй си сакото и навивай ръкавите на ризата си, когато си приказваш с разни екзотични държавници! Така ще бъдеш по-естествен и по-убедителен в представянето на визията за балкански политик и държавник!
Вярвам, че ще успееш в начинанията си и ще убедиш стратегическите ни партньори в нашата надеждност. Ти го можеш.
А, да не забравя. Гръцките пенсионери пак ще получат коледна извънредна пенсия. Така им се пада! Нека светът ги презира! А ти гледай да пренасяш газ, че от 10 години я слушаме тая легенда.
Иначе, ние тук сме добре. Малко ни затисна снегът, ама това ще се оправи. Ей го къде е Гергьовден!
Твой:
Л. Кольовски
P. S. Между другото, да ти кажа, че депутатите запазиха размера на партийната субсидия на 11 кинта. Недей да им се караш. Можеха и да увеличат субсидията на 22 лева. А, и цените на горивата паднаха с по 10-20 стотинки.

Любо Кольовски