Земеделският министър: От ден първи сме изправени пред сериозни проблеми за решаване

Служебният министър подчерта, че докато е на този пост че ще бъде надпартиен

По време на представянето на екипа и приоритетите си земеделският министър Явор Гечев посочи, че на него се е паднала нелеката задача да оглави Министерството на земеделието в служебния и стотен кабинет на България. Той отбеляза, че още от самото встъпване в длъжност е имало редица проблеми за решаване.

Гечев категорично отхвърли тиражираният в медиите слух, че Кирил Добрев ще бъде съветник в оглавяваното от него министерство.

На въпроси дали ще има политически назначения и уволнения той отговори, че ще следват висок ритъм на работа и ще бъдат сменени само тези, които не издържат на темпото.

След като се запозна със ситуацията земеделският министър Явор Гечев увери, че няма да има проблем с изхранването. Той определи зърнената реколта като „добра“, допълвайки, че се движи между 500 и 600 килограма добив на зърно от декар.

Според него няма опасност от кризисна ситуация и проблем с изхранването на България. Също така има достатъчно предлагане на зърно в страните около Украйна. У нас се очаква реколтата да е между 6 и 7 милиона тона.

Относно казуса с ГКПП Капитан Андреево министърът сподели, че още от първия ден работят по него и няма опашки от камиони на границата.
Освен това административните услуги на БАБХ са почти напълно възстановени след тежката хакерска атака.

Служебният министър подчерта, че докато е на този пост че ще бъде надпартиен.
Източник: novini.bg