Земя като една човешка длан, ама на парцели!

Останах леко смаян от изявлението на един сериозен политик и бивш премиер, който изръси направо глупости. Като например, че Цецка Мамата имала европейски ценности, а пък натовският генерал Радев – московски!

Пълни шашкънии! Сигурно и той съзнава, че е простотия, гълта жаби и ги реди. Въпросът е – защо? Защо се резили на стари години? Като чух това, взех, че се замислих. Значи, Цецка, която е чиста проба ренегат, бивша комунистка и партийна секретарка на БКП, която се е намърдала в ГЕРБ, за да се облажи от властта, значи тя има европейски ценности. Другите, които не са ренегати или просто обикновени хорица – нямат! Така излиза, че най-толеми европейски ценности споделя Бойко Борисов, който също е бил членна БКП и има тъмни петна в биографията си от 90-те години! Малко под него са европейските ценности на един физкултурник и старшина от Държавна сигурност, а сега водач на най-голямата парламентарна група. Предполагам, че баща му, когато е бил шофьор на шефа на Държавна сигурност генерал Григор Шопов, по път само за европейски ценности са си говорили, затова синчето сега без тях не може да диша. Много европейски ценности има една с крива уста, която беше министърка в ляво правителство, еврокомисар, а сега не дава и дума да се издума за лявото. Кунева някога е станала снаха на секретаря на ЦК на БКП Иван Пръмов, защото обича да е близо или направо да е във властта. И сега ще получи инфаркт, ако я изритат от там. Другата нейна колежка /Р.Бъчварова/, също вицепремиерка, просто е закърмена с европейските ценности, щото татко й / между впрочем един много почтен и етичен човек, за разлика от дъщерята/ направо я приспивал с песнички за европейските ценности. Щото той не може да е главен редактор на втория по значимост вестник при социализма / „Отечествен фронт”/, ако не е одобрен от Секретарията на ЦК на БКП. Направо е обсипана с европейски ценности Лилито Павлова – те са й предадени по наследство от дядо й – съпартизанин на Тодор Живков от отряда „Чавдар”. Не може да диша без европейски ценности агент Николай и бивш конституционен съдия Георги Марков, възторжоеният певец на социализма и Альоша Спас Гърневски, безпощадният изобличител на корупцията в книгата си „Шайката –Боко, Цецо и Роско…”– Антон Тодоров, Методи Андреев, който се е борил срещу комунизма, ама на ум…Ало, както точно се изрази един умен мъж / Станислав Стратиев/, на какъв език мълчахте преди 10 ноември 1989 година?

И какво излиза: имаш европейски ценности, ако си ренегат, ако си кариерист и си търсил партиите, за да лапаш власт. Има и друго, което разбрах по време на тази шантава кампания: не си патриот, ако не членуваш в Атака, ВМРО или фронта на Валери Симеонов. Само те имат правото да обичат България, да говорят за нея и да я бранят. Останалите не са българи, не си обичат Отечеството, щото Сидеров не ги е миросал. Няма как и да си прогресивен, да си реформатор, ако не си в партиите на Лукарски или при Куневица. Всичко останали са деградирали българи, само одобрените от кривоустата и плиткоумния са истинските реформатори. Като психопата /така го нарича проф. Чирков!/ Москов ,например. Не може да си „млад, умен и красив”, ако не се тръшкаш по жълтите павета и не си в „Протестна мрежа”. Само там е мозъчното бедеще на родината, а останалите са духовни инвалиди. Ех, тази страна! Уж е като една човешка длан, а пък тарикатите вече я направиха на парцели

Стефан Северин

http://pogled.info

loading...