Златни сметки

Скандално е само по себе си, когато действащ финансов министър, който изготвя бюджета на страната, публично заявява, че би подкрепил нещо, което сам определя като противоконституционно. Не е тайна, става дума за закона „Пеeвски“. След като Цветан Василев „редактира“ вчера проекта на бившия си бизнес партньор, аверът му по кафепиене Владислав Горанов обяви, че е готов да прегърне Пеевски. За да имало поне частична справедливост, за да се защитял общественият интерес. Айде де!
На нас ли ще ни обясняват как свинският напън да се лапне още и още няма как да бъде спрян? Като с помощта на държавата Му не успяха да папнат „Дунарит“, защо да не пробват със закон? Че защо да е само „Дунарит“, като може и още?
Има ли изход Горанов, освен да приказва така? Няма. Сега говори „момчето на Пеевски“, дето случайно си пие кафето с него. Бойко Борисов и Сотир Цацаров ли да се изокат точно сега? Те – по-късно. Даже Цветан Цветанов още не знае дали този път Горанов се гласи да му издърпа килимчето. Затова съизмерва корупционния си индекс и умува може или не може БСП да иска вот на доверие ей така. Ама ще дойде време и за гласуване. И Пеевски ще разбере дали Борисов, Цветанов и ГЕРБ все още са плътно до него. Ако не са – има медии и куп торби с истории…
А, за ДПС ли питате? Те явно са калкулирали ползата от проекта „Пеевски“ за своите сметки. Задкулисно, задкулисно, ама до време. Що да не видят какви са опциите за пришиване? И докато от ДПС смятат дивиденти на вътрешен терен, Лютви Местан и ДОСТ вадят по-големия аршин – за признаване на турско малцинство в България. И се надяват на помощ отвън, за да си разиграват коня. Златни сметки, ей!
Занимавайте се с цирка на Пеевски, Горанов и сие. Чешете езици за корупцията. Всички гореизброени обаче знаят, че жив е този, който стреля пръв. И си правят сметките.

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Владислав Горанов

http://duma.bg