ЗЛОТО Е В ОБЩЕСТВОТО НИ

Очаква се присъда срещу акушерката, пребила бебето Никол. И за пореден път си мисля за безумието и злото, обзели света. За жестокостта, нечовещината, злобата и дребните мании, правещи живота на много хора ад.

В България акушерки пребиват новородени бебета, защото ги дразнели. В България деца убиват жестоко малки котенца, защото според тях е забавно. В България хора умират на улицата и биват прекрачвани и оставяни с часове да лежат на улицата. В България е дошло злото.

Няма оправдания за такова зло. Защото това е същността му. Добър човек подобни неща не може никога да направи. А злото е толкова привлекателно и забавно. И лесно. А държавата го насърчава – с всеки ненаказан изверг, с всяка забавена присъда. С всяко отнето дете, с всяко гладуващо животно, гладуващ човек. С всяка липса на интерес към тези, които са онеправдани и беззащитни.

Защото стабилността и същността на едно общество се вижда от отношението към беззащитните. А ние убиваме, пребиваме и изтезаваме беззащитните….И не искам да чувам оправдания, че животните можело. Не, не може! Ако се налага да се убие, направете го хуманно и без страдания. Но няма човешко и божие оправдание да изтезавате и убивате за удоволствие. Нито има оправдание на този или онзи свят да биете бебе – душа толкова невинна и чиста, че дори не можете да си го представите.

Най-страшното е, че свикваме. Свикваме с ровещите в кофите, с гладните, с труповете на изтезавани животни, с лекарските грешки и починали родилки поради немарливост, с умиращите от глад и студ пенсионери, с хората, които се палят от отчаяние, с убийствата от простата липса на възпитание и уважение към живота…..

Трябва ни оздравяване. Оздравяване като общество, като човеци. Сега сме болни. Болни от злоба, жестокост и мръсотия. И става заразно….Дотолкова, че когато видим добър човек, не можем да повярваме!

Елена Гунчева