Знаков депутат разкри огромен гаф на ПП

Социологът Петър Петров обаче смята, че решението им се базира на идеология

Знаков депутат разкри огромен гаф на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Става въпрос за бившия народен представител Стоян Михалев, който предупреди, че „има сили на реставрация, които са много доволни от това решение“ след новината, че ПП няма да се коалира предизборно с „Демократична България“ (ДБ).

В същото време от „Демократична България“ отчитат решението, взето от ПП за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори като грешка.
Според дясната коалиция – формацията на Кирил Петков и Асен Василев не може да стане първа политическа сила без тях.

„Математически, ако бяхме заедно, шансът да ни бъде връчен първият мандат, е абсолютно сигурен, което би дало възможност да се създаде правителство на реформаторските сили. Сега в тази ситуация този шанс е поставен под въпрос и силите на реставрацията вероятно ще са много доволни от това решение“, коментира Стоян Михалев от ДБ.

Според социолога Петър Петров обаче решението на „Продължаваме промяната“ се базира не просто на математика, а и на идеология.
„2+2 предизборно почти никога не е равно на 4 следизборно, както може да се види на коалицията на националните партии. „Демократична България“ има ядро от избиратели, а „Продължаваме промяната“ все още търси и намира себе си на много различни места“, заключава социологът.
Източник: standartnews.com