Зрелище по bTV: Сидеров отказа дебат, Луна напусна демонстративно, Тошко Йорданов пита Цънцаров: „Вие на луда ли се правите?“

Истинско зрелище се разигра в сутрешния формат на bTV днес. Кандидатът за президент Волен Сидеров отказа да се яви на дебат в студиото със свои конкуренти. Направи го по типичния за него скандален начин.
,

Застанал отстрани, той обвини телевизията, че по-рано тази сутрин, преди да излязат пред камерите, са били направени и излъчени кадри, с които е дадена преднина на Луна Йорданова. Сидеров попита водещата Мария Цънцарова защо го правят?  След като водещата Мария Цънцарова отрече подобно нещо, той помоли другите участници да кажат дали твърденията му са верни. Николай Малинов потвърди думите на Сидеров, като уточни, че операторът дори се опитвал да режисира сценките, като казвал кой  къде да застане и какво да прави. Водещата помоли последно лидера на „Атака“ Волен Сидеров да се включи в диспута, защото в противен случай губи тази възможност. Така в студиото останаха само трима участници – Луна Йорданова, Александър Томов и Николай Малинов.

Циркът не свърши до тук. Щом взе думата, Луна Йорданова обяви, че хората в студиото трябва да бъдат в затвора, защото нищо не са направили за народа си, въпреки дадените от тях обещания в миналото. Сред това изчете предложение за лустрация. Взе нещата в свои ръце и отиде до Малинов, за да подпише документа. Той пък скочи като ужилен: „Отказвам да призная дебата. Това е  шоу. Моля продуцентите да не толерират такова хулиганско поведение. Моля хулиганите да бъдат изведени от студиото“. Микрофонът на Луна веднага секна.  След като разбра, че „остава без глас“ Луна се врътна кокетно, заявявайки: „Под достойнството ми е да бъда с подлога в едно студио“. Тя демонстративно напусна, усмихвайки се на камерата.

Александър Томов заяви след края на сценката по адрес на Луна: „Това е сценарии, той започна отвън. Това е грозна сцена – от облеклото още. Това е сценарии с неясно участие. Унизително е! Тя се държа крайно неприлично по женски. Силно съм притеснен какво правим тук“. Времето за дебат на практика отиде в разправии и оцелелите сред  словесното  „цунами“ двама кандидати за президент – Николай Малинов и Александър Томов не успяха да кажат почти нищо.

Преди инфарктната размяна на реплики между кандидат-президентите, в интервю със зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов попита в прав текст Цънцарова: „Вие на луда ли се правите?“. Репликата му беше относно въпроса й защо в ИТН не се толерира гласуването с преференции. Явно усетил какво казва, Йорданов побърза да уточни, че това е чисто човешка реплика. Повтори го няколко пъти дори.  След това допълни: „Преференциите са извращения, форма за купуване на гласове“.

https://frognews.bg/