ИБРИКЧИЙСТВОТО КАТО ЗАНАЯТ

Има случаи, в които се срамувам от други българи. И не мога да разбера що за продажна и низка душица трябва да имаш, за да направиш подобно нещо. Вдигнали се отбор ибрикчии и поднасят цветя на паметника на Роналд Рейгън – американски президент. Благодарели му!

Някак си не мога да се сетя какво е направил точно Рейгън за България. Бил ги спасил от комунизма. Само, че по времето на комунизма същите тези мекерета щяха да се умилкват около Партията-майка и да врещят: „Вечна дружба! КПСС, БКП!“. Просто такива като тях са ибрикчии на всеки, който е на власт.

Виждам, че са дълбоко благодарни на Рейгън, че ги спасил от злия комунизъм. Но не съм видяла същите ибрикчии да поднасят цветя на паметника на Цар Освободител, който на практика е освободил България от турско робство. Явно спасяването от комунизма за тях е по-важно от свободата и независимостта на България. От друга страна, в момента Козяк е силната страна, а те като слънчогледи се обръщат натам, накъдето са властта и парите.

И е крайно време да се ПРЕМАХНАТ паметниците на американци на българска земя. Не виждам какво са направили за нас. А…впрочем, сетих се – бомбардирали са невинни деца, жени и други цивилни в София! Заради което българските ибрикчии са им вдигнали паметник. Паметник на Списаревски не съм видяла да почетат. Важни са господарите им!

Грозно и пошло е, когато предаваш Родината си за власт и за пари. Долно е, когато се изкачваш по кариерата си пълзешков и подмивайки силните на деня. Омерзена съм от нивото, което са достигнали в дъното СДС. Такива като Ал Йо и компания опорочиха идеята за демокрация и свобода и я продадоха за суджуци! Срам!

Елена Гунчева