Ивайло Пенчев: На бедни политици не вярвам и предлагам на българския народ също да не вярва

На бедни политици не вярвам и предлагам на българския народ също да не вярва. Това каза в предаването „Тази събота” бизнесменът и собственик на „Уолтопия” Ивайло Пенчев.

Според него категорично е по-добре политикът да е богат, тъй като бедният е по-лесно подкупен.

„Политикът е амбициозен човек, ако е и мъж, няма шанс един амбициозен мъж да не иска да бъде богат. Щом е политик, той има инструменти да забогатее по лош начин, така че по-добре политиците да бъдат богати. Най не вярвам на млади, амбициозни и бедни политици”, отбеляза Пенчев.

Бизнесменът коментира, че би се занимавал с политика само ако много му „скочат”. „Ако много се заяждат с мен и ме мачкат, тогава се хвърлям и ставам премиер. Истината обаче е, че не ми се занимава”, подчерта Пенчев.

Той посочи, че е по-богат от Делян Пеевски, ако богатството на депутата е отразеното в данъчната му декларация. „Ако стана политик, ще изляза най-богатият”, заяви Пенчев.

Според него чиновниците у нас не са особено работливи, защото работят в държавни структури, които нямат конкуренти. „Всяка институция представлява монополен доставчик на услуги и няма шанс монополен доставчик на услуги да бъде ефективен”, аргументира позицията ти Пенчев.

Той каза още, че „поръчителят” на проверката на КФН срещу онлайн платформата му „Окшънайз” е Асоциацията на застрахователните брокери.

Бизнесменът отхвърли обвиненията от страна на КФН, че упражнява натиск над регулатора. „Аз не мога да упражнявам натиск, какво е сторил словесният натиск някому”, попита Пенчев.

„Те са хората, които влизат в моя офис и официте на моите клиенти и изискват в 3-дневен срок обяснения. Те имат средства да оказват натиск, могат да налагат глоби, да затварят бизнеси, аз не мога. Аз мога да разкажа на хората какво правят”, допълни той.

Проверката на КФН обявява, че „Окшънайз” е застрахователен брокер без лиценз. „Окшънайз никога не е страна по сделка. Тя е застрахователен брокер точно толкова, колкото Ексел, Гугъл или Фейсбук са застрахователни брокери”, каза още Пенчев.

bTV, „Тази събота“

Резултат с изображение за Ивайло Пенчев