Иван Гарелов: Имаме интерес Македония да влезе в ЕС

„Да се говори за национални характери в случая с Македония не е случайно. Не беше необходима цялата тази пропаганда. При нас нямаше такива настроения за влизане в ЕС. Македонците предпочетоха да не гласуват и трябва да се види какво произтича от това , каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, журналистът Иван Гарелов.

„Неуспехът на Заев се отрази на още двама премиери на Балканите- единият е Ципрас, който е изправен пред парламента, ако пък се направят избори, не се знае какво ще се случи. Бъдещето му никак не е розово. Косвено се отразява и на Бойко Борисов. Идват евроизбори и може да се каже, че някои от алтернативите пред него няма да играят голяма роля. В момента се дестабилизира обстановката на Балканите. Сега се изостря и неизвестността пред Гърция и Македония а идва година на избори”, каза още той.

„Бих казал, че размяната на територии между Косово и Сърбия създава прецедент. Ако се започне, може да се преначертаят границите на Балканите. Въпросът е кои от големите сили ще надделеят в битката. От това ще зависи дали някои може да диктува територии. Македония е обособена държава- архитектурата, начина на живот, дори и контрабандата. Ние от друга страна имаме интерес Македония да влезе в ЕС, защото ще граничим с народ, който е близък до нас”, каза Иван Гарелов.

„Ние не обърнахме достатъчно внимание на значението на срещата с ООН. Американският президент имаше реч, която може да доведе до промяна на света. В САЩ предстоят избори за конгрес и всичко, което ще се случи до тогава е важно. Ако Доналд Тръмп не спечели изборите, ще бъде бламиран, ако не е и отстранен. Ако пък той успее да победи на тези избори, ще реализира политиката си, която е против либерализма и може да изкара втори мандат”, категоричен беше журналистът.

http://kanal3.bg

loading...