Иван Гешев: Обявяваме война на

„Ако не преосмислят поведение си, ще се изправят пред съда и ще получат каквото заслужават. То не е трудно, ако има съдействие с българските институции“, коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев по повод последната акция в кв. „Христо Ботев“.

„Обещавам на българските граждани, към края на годината ще има подробен резултат в сегмента битова престъпност. Ще ползваме всичко възможно и позволено от закона хората да живеят спокойно.

И това време свършва, държавата е длъжник към своите граждани“, каза Гешев – Започват съвместни операции срещу битовата престъпност. Това е кампания, не е инцидентна акция.

Днес разследващите провеждат акция в столичния квартал „Христо Ботев“.

Групата има извършена престъпления на територията на България, както и на чужбина. Става въпрос за извършен грабеж на магазин, от когото са взели огромно количество цигари. Има един задържан, до края на деня ще бъдат задържани и още петима

По повод ареста на Васил Божков, Гешев обеща, че никой не е недосегаем. Всеки трябва да отговаря пред закона. Зад обвиняемия Божков стоят милиарди, зад Цветан Василeв – също. Миню Стайков – запорирани са милиони.

Съдружникът, заловен в Австрия, е имал европейска заповед за арест, бил е издирван. Той е част от престъпната групировка.

„Моята заплата е голяма и трябва да си я заслужа. Тя идва от обикновените български граждани“, каза Гешев. Трябва да сме безкомпромисни пред всеки. Нашият ангажимент ще бъде изпълнен в близките месеци, категоричен бе главният прокурор

loading...